• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
Да не са му прехвърляни кабелите от контакт в контакт. Някои панелки имаха подобно изпълнение. Тогава при прекъсване в един контакт по веригата следващите не работят.
kozl - майстор
hidrazin написа:
То проблема е или нулата в таблото на въпросния кръг или някоя кутия. Според мен по-скоро второто.
:partyman:
Или в някой дюбел в стената.
Avas_co - майстор
Ако е старо строителство , то най-вероятно захранването върви от контакт към следващ контакт, при мен е изпълнено така , че дори гения, който го е правил е захранил след единия контакт и бойлера.Все се каня да си пусна отделно захранване за бойлера , но явно го чакам да ми направи беля.
Ако не откриеш къде ти е проблема, аз на твое място бих разкачил проблемните контакти от таблото и щях да си ги захраня наново , като положа кабелите в кабел канал , без да се занимавам да бутам къщата. Вариант са первазите с кабел канал.
fox_vt - майстор
Защо трябва да къртиш :shock: Над проблемния контакт би трябвало да имаш разклонителна кутия, махаш капачето и мериш.Ако не е там продължаваш наляво или надясно до следващата кутия.
thinkpad - майстор
Добре, че контактите не са ти били занулени. Не знам и как може да изчезне напълно нулата. Има нещо много нередно в инсталацията. Да се прегледат всички разклонителни кутии, в България се използва предимно такъв метод за изграждане на електрически инсталации. За да отпадне нулата напълно трябва някоя връзка да е тотално прегоряла или при ремонт или дейности с пробиване на стената да е прекъснат някой кабел. Връзки в къщи на 50 и повече години, които бяха символично усукани 2-3 пъти не са стигали до състояние, при което нулата да изчезне/изчезне напълно. Това мисля говори красноречиво.
Junak - майстор
thinkpad написа:
Добре, че контактите не са ти били занулени. Не знам и как може да изчезне напълно нулата. ...
И туй как го разбра? :lol: Браво, гадател :lol:
thinkpad - майстор
Junak написа:
И туй как го разбра? :lol: Браво, гадател :lol:
Масово контактите не са занулени. :-D А и ако са били и е включил уред с метален корпус, като духалка - щеше да е светнал като крушка и нямаше да си пишем сега с него. Малко неща са по-опасни от занулен контакт с прекъсната нула. Виж, това за зануляването е предположение, видях го на кристалната топка и чая, който пих сутринта.
Junak - майстор
thinkpad написа:
...Виж, това за зануляването е предположение, видях го на кристалната топка и чая, който пих сутринта.
Предполагам, тогава видя и духалката с метален корпус. :lol:

P.S. Тъй, както стоиш, що не вземеш да обърнеш тоз автомат на 90 градуса. :lol:
thinkpad - майстор
Junak написа:
Предполагам, тогава видя и духалката с метален корпус. :lol: P.S. Тъй, както стоиш, що не вземеш да обърнеш тоз автомат на 90 градуса. :lol:
Юнак, ти нещо заяждаш ли се? :-D Или завиждаш за ясновидските ми дарби? :wink: Всичко е на база предположения, но от всичко с метален корпус при занулен контакт и прекъсната нула ще светнеш като крушка. Много е опасен занулен контакт без нула. Най-разпространените консуматори с метален корпус са печките. А за автомата - не видях какво точно имаш предвид. Чакам да ми се проясни в кристалната топка.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Чакам да ми се проясни в кристалната топка.
Да ти пратя малко от моя боб? Оня, шарения. Много познава както са се убедили доста хора тук. :-D
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Загуба на нулата в два контакта от апартамента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: