Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tysonlkr - специалист
Това са данните на кондензатора arcotronics 1.27.4AC2 МKP 1 µF, но не го намирам никъде точно същия. Сигурно не се предлага изобщо като част.

hidrazin мерси отново там не бях проверил :prayer: Утре ще отскоча до там, ако имам късмет да го имат в наличност още по добре. Същия не мога да открия, този FACON дано изкара поне колкото сегашния :partyman:

silent опитах с този 1,5 микрофарада и тръгна но не ми се рискува да го оставя да работи дълго време, да не прецакам нещо двигателя, че после :axe:
Утре ако го имат в Елимекса ще си взема 1 микрофарада за по сигурно.
hidrazin - майстор
Сложи си колкото е бил. По-голям кондензатор - по-голям ток на работната намотка, по-висока температура, по-бързо се пече пържолата. "Печено пиле 1300 години България!" :-D
Не е гаранция че няма да устиска, ама като има в магазина, защо да си прави експерименти и то на чужд гръб?
:partyman:
shadow__01 написа:
8180 написа:
И аз не знам къде точно отиват като ги изтрия. :)
Не е ли малко обидно да изтривате така постовете на колегата съфорумец?
И на мен са ми трили постове и теми. И какво от това? Като размисля се оказва че е било правилно. Ти какво? Споделяш мнението на засегнатия колега ли?
8180 - майстор
shadow__01 написа:
Не е ли малко обидно да изтривате така постовете на колегата съфорумец?
Да, прав си ДОНЯКЪДЕ - бих казал "неприятно". И аз предпочитам да не ми се налага, ама кой обръща внимание на подписа ми.
Изтрих част от темата, за която ПРЕЦЕНИХ, че е без стойност, включително постове на няколко колеГИ.
Имам и по-сериозни и ефективни инструменти - този е най-БЕЗОБИДНИЯТ, повярвай моля. :?

Хидразин,

Благодаря! :partyman:
kozl - майстор
Прикачен файл:
Cap 3-1,5 mkf_LG.jpg
Не само, че няма електролит - ами става и за салата :-D
hidrazin - майстор
kozl написа:
Не само, че няма електролит - ами става и за салата :-D
:? Това за салатата не го разбрах. Среднощна птица? :-D
Тези кондензатори CBB65A-1 са с метализиран полипропиленов диелектрик. Често срещани в климатиците като пускови кондензатори.
kozl - майстор
+ 10 от климатик LG е. На -8 г. му зачезна капацитета.
Понеже не намерих 2 в 1, а купих 2 броя, от стария ползвах част от корпуса заради клемите и като се разнесе отвътре воня на препържено, прочетох надписа, че е пълен с растително масло.
hidrazin - майстор
kozl написа:
...като се разнесе отвътре воня на препържено, прочетох надписа, че е пълен с растително масло.
Ами закъснял си да метнеш вътре картофките и ти е прегряло олиото. :-D
tysonlkr - специалист
Още едно питане във връзка с кондензаторите. В другата тема не получих отговор на този въпрос.

При една циркулационна помпа на локално отопление, може ли от дефектирал кондензатор помпата да загрява (прегрява даже) :?
Водата в системата си циркулира но помпата загрява доста. Може ли причината да е в кондензатора или да търся някъде другаде причината?
Junak - майстор
Ако е сменен с различен от оригиналния :)
shadow__01 - майстор
Junak написа:
Ако е сменен с различен от оригиналния :)
Предполагаемо с по-голям капацитет.

Тема "Замяна на кондензатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: