Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
svetliopi44 - Чирак...
jekasus написа:
Не го слушай хидрата, откъде е виждал как се монтира контакт :-D
Почисти конзолата отвътре.
Първо настройваш мостовия(със всички сгъвки да стои по-плътно към задната стена на конзола) и тогава вече режеш и заголваш.
Колегата го е казал много точно. Става номера с повече упоритост.Оправяш първо мостовия без контакт да си легне хубаво и тогава мериш, режеш и оголваш.
А оня специалист не го слушаи, той само от къртене разбира.
Тани - модератор
Е, защо трябва да се мъчи, като може да му е по-лесно, кабелите да не останат под напрежение (механично) , а и да е технически по-безопасно! Автора сам да си прецени кои са му приоритетите и да действа! Една работа може да се свърши по много начини, като правилните винаги са били по-малката част от възможните решения!

radius, внимавай с боркороната да не нараниш или направо да срежеш някой кабел! Припомни си точно от къде минават и има ли зад кутиите!
radius - майстор
Разбира се, че първо ще опитам без деструктивни действия. Вчера нямах много време за опити, но ще опитам да ги набутам, имам търпение. Малко дълги съм ги пуснал, ще ги поорежа и ще ги подредя по-добре.
fox_vt - майстор
Значи искаш да кажеш че двете метални периферии на двата контакта няма да се застъпят ли?
todortv - майстор
Не се занимавам професионално с монтаж на контакти :-D , но аз бих направил следното, което съм правил на контакти
с 4кв.мм. и на бойлерни табла и досега не се е налагало да ги сменям:

Мостовия се скъсява и в дъното на конзолата спойка със силиконов кабел. Силиконови парчета с калайдисани изводи
от единия към другия. Изолация поединично с термо шлаух, 2 пъти.
Монтиран под напрежение контакт, особено ако е с болтчета, означава хлабави връзки, което лъсва много скоро.
hidrazin - майстор
А случайно конзолните кутии да са от този модел? Ако не са, би ли показал модела?

Изображение

:partyman:
radius - майстор
Ще го потърся, модела, твоите са по-едрички. Моите, заради възможността да се пусне проводник от всевъзможни ъгли отзад :evil:, както писах, са като вписан осмоъгълник. Демек доста стеснени.
Преди малко видях Шнайдер Уника, тялото на контакта е по-компактно.
Ето ги лилипутите
Изображение
Кики - специалист
Като начало пробвай със смяна на допълнително пуснатия кабел от ПВ-А1 със ПВ-А2 , това ще те улесни в известна степен, ако пак ти е трудно пробвай с внимателно издълбаване само дъното на конзолата.
hidrazin - майстор
radius написа:
...Ето ги лилипутите...
Е ти пък баш от тези ли избра?
:partyman:

Тема "Как да напъхам кабелите на контакта в конзолата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: