Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pansim - майстор
Това второто от викиват ще стане. Ама колко и какво ще видиш...друг въпрос
Предполагам ти е ясно, че ще видиш някакъв ток от пусковото към стартера и акумулатора, а не пусковия ток на самия стартерен електродвигател.
shotik - майстор
Имам стартерно-зарядно устройство,съветско,може би от 1994 г ,мислил съм и аз да слагам измервателни уреди ,но се отказах,защото когато се наложи да се ползва,вероятно времето ще е малко,за някъде ще се бърза и тогава няма да се сетиш да гледаш какви показания ще има.

Не си харчи парите ,няма голям смисъл.
hidrazin - майстор
pansim написа:
Ама колко и какво ще видиш...друг въпрос.
Точно нищо няма да види. Пък това второто си иска и външен шунт.
:partyman:
pansim - майстор
Хидра, ми той човека си е дал линк и към шунта и към амперметъра. Така, че ще види...друг е въпроса колко и защо...
Чакаме отговор от питащия :partyman:
hidrazin - майстор
За 3-3 секунди и "скачане" на стартерния ток в интервал от примерно 150 до 350 ампера какви ли показания ще има на уреда? :-D Вярно, това е тока на самия стартер. И на уреда ще е нещо такова, макар че тока ще има по-малки стойности но пак ще "играе" в големи граници. Просто начинанието е безсмислено.
Прикачен файл:
Start1.jpg
:partyman:
pansim - майстор
Не е вярно. Просто това наистина не е стартерния ток, а тока от пусковото към стартера И акумулатора.
Пробвай и ще видиш...аз ти го казвам от опит :partyman:
Разбира се, особен смисъл няма това начинание...но да изчакаме автора на темата да изясни, защо...
maptod - специалист
Искам да гледам какъв ток пуска стартерното, но ако много настоявате ще си сложа само волтметъра :проба:
shotik - майстор
maptod написа:
Искам да гледам какъв ток пуска стартерното, но ако много настоявате ще си сложа само волтметъра :проба:
Сложи му кабели поне 16 квадрата и не го мисли колко ще пуска ,мисли го да ти помогне на акумулатора да завърти стартера и моторът да заработи.
maptod - специалист
Сложил съм му 25мм2 :lol: А в тея дигиталните уреда ли не става или шунта?

Тема "Стартерно устройство, мнения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: