Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nautilus33 - майстор
Отворих, но не знам как да разглобя мотора. От долната страна на металния капак, излизат 4 болта, но проблемът е, 4е излизат от вътре навън.
Ето снимки на мотора...

Изображение
Изображение
fikata - майстор
Продължаваме да гЪдаем :? Въпреки звуковите и видео файлове как тази хартийка е засмукана минала през филтъра и през двигателя и се отзовала зад него. Интересна работа. :cool:
nautilus33 - майстор
4естно казано и аз не знам... Лагерите къде се намират?
fikata - майстор
Лагерите къде се намират
Обикновено са по един и се намират в двата края на оста на ротора.
nautilus33 - майстор
:( Трябва да видя как да го отворя тогава. Ина4е сега я затворих пак, и като 4е ли бу4енето не се 4ува толкова много...
Ина4е ако лагерите са разбити, може ли да си работи и така, или ще повреди мотора?
Кики - специалист
Сега както е изкаран мотора с турбината бъркаш леко с два пръста и хващаш гайката на турбината като трябва да разклатиш в радиална и аксиална посоки, ако усещаш макар и малка хлабина ориентирай се към смяна на лагерите, ако няма хлабина просто с леко завъртане на ръка (тук се иска опит) можеш да усетиш леко "хрупане или стържене" пак е лагери, и за да е по-лесно установяване на евентуални лагерни проблеми можеш да махнеш четките за да ти е свободен ротора, а и за по-добър усет на съпротивлението при въртене на ръка. Ако лагерите са разбити трябва да се сменят.
gogo7777 - майстор
Провери дали турбината е добре затегната към оста на мотора. Също така дали няма някое перо изкривено. Щом пропуска от някъде хартиики, може нещо да е ударило турбината. Лагери може изобщо да няма, а и да има не е от тях. Не си струва разглобяването и разправията около евентуален ремонт на моторчето. Ако има четки, провери ги. Според мен обаче моторчето е тръгнало да умира. Затваряй я и си я ползвай докато не изгори. Колкото-толкова.
Кики - специалист
Ама това с хартийките е невъзможно, значи се ползва без торбичка, то щом има хартийки ще има всякакви боклуци в турбината и маторя.
nautilus33 - майстор
Кики написа:
Сега както е изкаран мотора с турбината бъркаш леко с два пръста и хващаш гайката на турбината като трябва да разклатиш в радиална и аксиална посоки, ако усещаш макар и малка хлабина ориентирай се към смяна на лагерите, ако няма хлабина просто с леко завъртане на ръка (тук се иска опит) можеш да усетиш леко "хрупане или стържене" пак е лагери, и за да е по-лесно установяване на евентуални лагерни проблеми можеш да махнеш четките за да ти е свободен ротора, а и за по-добър усет на съпротивлението при въртене на ръка. Ако лагерите са разбити трябва да се сменят.
Опитах, но не усетих да поддава в която и да е посока. Зна4и ли това, 4е мога да изклю4а лагерите като евентуален проблем?

ПП Благодаря и на останалите за отговорите/съветите :)

Тема "Проблем с прахосмукака( странен шум)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: