Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
Аз съм за епоксидна смола.
lov - майстор
Поликарбоната е малко зорен за лепене. Разтваря се в дихлорметан. В друго май почти нищо или много слабо. Поне така пише в дебелите книги че само с това се лепи.
Iliev Labs - специалист
Което не се лепи с фабрични лепила, по-добре не се занимаваи с него. Дихлоретан, тетрахлоретан - много са отровни.
Еталбонд и силикон няма ли да стане? Или силикон? Направи си експеримент.
Lisko - майстор
Ако удариш на камък с разтворителите, план "Бе" е следния - омазва се кутията (ако е възможно отвсякъде) със силикон, след това намотаваш отгоре 3-4 пласта бинт (за да държи силикона докато стегне пък после придава и малко здравина) и най-отгоре донамазваш пак със силикон.
AAsat - специалист
Този облъчвател ако е фабрично произведен не е ли предвиден да работи на атмосферни условия? Какво се разбира под добър изолатор за микровълните - да минават през нея почти без загуби ли? За каква честота става дума? Може ли снимка на облъчвателя ( размери ). Не става ли някоя кутия, която се отваря на две еднакви части и да се мисли само за някакво изпиляване за средната част и след това изолация?
sashot - специалист
Ако си сигурен, че кутията е от ПВЦ аз бих препоръчал да използваш специалните лепила за този материал, като едно от добрите попадения в тази област е "Тангит", което се ползва за лепене на ПВЦ тръбите за канализация. Продава се в магазините за ВиК части. Тъй като доколото разбирам шевовете, подлежащи на лепене ще са тънки, препоръчвам те да се подсилят с парчета от същия материал като кутията.

Имай предвид, че практически всички лепила за пластмаси съдържат вредни за здравето летливи разтворители, в частност "Тангит" съдържа дихлоретан, който е силно токсичен. Работи бързо, на открито и проветриво място, като избягваш пряко вдишване на парите.
hidrazin - майстор
lz1mak написа:
... Второто условие е да е достатъчно добър изолатор за микровълните...
За каква честота става въпрос и сигурен ли си че искаш да го екранираш? Голяма чат от пластмасите пропускат микровълните. Ако си се качвал на вр.Ботев там има на чиниите капаци за да не се пълнят със сняг. Направени са от стъкломат.
Все пак 1-2 снимки щяха да помогнат.
:partyman:
Draganov - специалист
Честотата е 3-4 GHz за С обхват и 10-13 GHz за Кu обхват,но наистина не знам защо трябва колегата да "облича" облъчвателя? В моя облъчвател чат-пат влиза някой паяк,но като се намаже с нафта,миризмата ги гони и с месеци нямам проблеми.
AAsat - специалист
По скоро не става дума за гледане на сателитна телевизия.
lz1mak - специалист
lov написа:
Поликарбоната е малко зорен за лепене. Разтваря се в дихлорметан. В друго май почти нищо или много слабо. Поне така пише в дебелите книги че само с това се лепи.

Благодаря,
това е полезно, ще потърся в близките магазини и после в интернет.

Тема "PVC кутия за външен монтаж - разтворител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: