• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
chano3891 - специалист
Платката управлява тиристорите като секунди след включване на токоизправителя подава сигнал и си има отделна намотка няма нищо общо с силовата верига.
Последна промяна от chano3891 на пон мар 03, 2014 3:21 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
chano3891 написа:
Платката управлява тиристорите като секунди след включване на токоизправителя подава сигнал и си има отделна намотка. Няма нищо общо със силовата верига.
И като няма нищо общо как ги управлява тези тиристори, които са част от силовата верига??? Послушай lecki:
...управляващата платка някой който му разбира.
:partyman:
P.S. Аааа... И запетайките въобще не ги броя.
chano3891 - специалист
Исках да кажа че управляващата платка си работи.
Ползва отделна намотка за захранване, която няма толкова мощност че да изключи защитата.
По скори ако тя даде на късо да се стопи проводника които е достатъчно тънък.
Хидразине може би не зададох правилно въпроса си а тои е дали е възможно тиристора така да дефектира че при подаване на сигнал да връща ток в обратна посока, защото до сега несъм имал такъв случеи.
Разбирам доста от материяла но не толкова колкото вас специялистите защото когато имах избор какво да уча избрах грешната професия за което съжалавам.
Чета всяка вечер темите но недавам мнения защото то съвпада с някое от вашите и да не се повтарят.
От както съм потребител на форума няма непрочетена тема. Хаиде лека не съм искал да обидя някои нито съм се обидил от някого а ако съм обидил някого нали е прошка и моля да ми прости.
Последна промяна от chano3891 на пон мар 03, 2014 1:09 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Батериите алкални ли са? Ако са такива, не се зареждат със зарядно за оловно-кисели батерии. Трябва ти мощен траф и изправител (еднополупериоден изправител (само един диод или тиристор) е най-добре), който да не кляка под товар. Пускаш 20-30А и ги зареждаш толкова време, колкото изчислиш за Аh-те.
hidrazin - майстор
chano3891 написа:
Исках да кажа че управляващата платка си работи...
Е как реши че работи след като дори не си проверил тиристорите? Ако са здрави е възможно при дефект на управляващата платка да ги отпушва напълно.
Тогава ефектът ще е точно такъв - ще изключва защитата в първичната страна заради много големия заряден ток. Същото би се получило при пробив в тиристорите - ще протече много голям ток и пак ще изключи защитата в първичната.
Почва се с проверката на тиристорите. За твоите - не си писал в какъв корпус са.

Изображение

Откачаш поне два от изводите от схемата - без значение кои. Вземаш един мултицет и измерваш съпротивлението им между изводите. Първо измерваш между А и К. Измерваш два пъти като сменяш пипалата - червено на А, черно на К. После сменяш пипалата. И в двата случая съпротивлението трябва да клони към безкрайност. Ако ти "пуска" на обратно е възможно точно тук да са пробили.
След това правиш същата процедура между G и К. Тук трябва да имаш ниско съпротивление - от порядъка на десетки или стотици ома и в двете посоки. Ето още малко за измерването:
http://www.kondratev-v.ru/eto-prigodits ... istor.html
Ако нещо не е в ред - сменяш тиристора и се молиш управлението да в ред.
:partyman:
chano3891 - специалист
Взех от един сервиз тиристори с уговорката за проба и тръгна работи без проблеми.
Първото нещо което направих беше проверка на тиристорите и видях че при отпушване пропуска ток и в двете посоки и за това питах вас.
А платката за управление така е залята с лак че ще бъде много трудно за ремонт.
корпуса е RD91
Мерси на отзовалите се и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК.
  • 1
  • 2

Тема "тиристор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: