Аз пък имам други впечатления. Този китайски халогенен прожектор ми работи 15 години безотказно. Струваше 15 лева по онова време в български магазин. Само веднъж съм сменил пуричка. Продължава да работи, но е морално остарял и ме вкарва в разходи. Мой близък си купи нов и на втория месец умря сензорът.
brum написа:Е, той досега е бил с 500 вата халогенна лампа. За да докара същата светлина ще му трябва над 100 вата лед прожекторИмам наблюдения, все пак. 30 вата свети като за не по-малко от 250 вата.. Иначе тия по 30 вата светят малко повече от 100 вата крушка.
lov написа:...А какво остава когато датчика по всяка вероятност ще реагира максимално на около 5-6 метра разстояние. Шоково заслепяване или що.Датчикът реагира от около 20 метра.
Аз си мислех че иска да сложи някое 10 ватово хем да си спести от тока хем да му е добре осветено.
hidrazin написа:Ами защото освен леда ти трябва и драйвер и мнооого голям радиатор. И драйвера ще трябва добре да го херметизираш защото хич не обича влажен въздух пък и да се охлажда. И радиатора трябва ребрата да му са отвън за да се охлаждат пък леда да вътре. И разни такива заигравки. И като сложиш чакането от Китай и сглобяването виж, че лятото минало.Е, това ми е притеснението. Защо радиатор? Те не греят, а ако грееха, нямаше да са икономични. Имам ЛЕД крушки със стандартен цокъл по 7 вата. Смайват ме с това, че са студени.![]()
Иначе нямаш никаква грижа сам да си го сглобиш.
![]()
P.S. Тези по 30 вата ги има и доста под 50 лева. Потърси.