• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Папуас - специалист
Аз пък имам други впечатления. Този китайски халогенен прожектор ми работи 15 години безотказно. Струваше 15 лева по онова време в български магазин. Само веднъж съм сменил пуричка. Продължава да работи, но е морално остарял и ме вкарва в разходи. Мой близък си купи нов и на втория месец умря сензорът.
brum написа:
Е, той досега е бил с 500 вата халогенна лампа. За да докара същата светлина ще му трябва над 100 вата лед прожектор :) . Иначе тия по 30 вата светят малко повече от 100 вата крушка.
Имам наблюдения, все пак. 30 вата свети като за не по-малко от 250 вата.
lov написа:
...А какво остава когато датчика по всяка вероятност ще реагира максимално на около 5-6 метра разстояние. Шоково заслепяване или що.:shock:
Аз си мислех че иска да сложи някое 10 ватово хем да си спести от тока хем да му е добре осветено.
Датчикът реагира от около 20 метра.
hidrazin написа:
Ами защото освен леда ти трябва и драйвер и мнооого голям радиатор. И драйвера ще трябва добре да го херметизираш защото хич не обича влажен въздух пък и да се охлажда. И радиатора трябва ребрата да му са отвън за да се охлаждат пък леда да вътре. И разни такива заигравки. И като сложиш чакането от Китай и сглобяването виж, че лятото минало. :)
Иначе нямаш никаква грижа сам да си го сглобиш.
:partyman:
P.S. Тези по 30 вата ги има и доста под 50 лева. Потърси.
Е, това ми е притеснението. Защо радиатор? Те не греят, а ако грееха, нямаше да са икономични. Имам ЛЕД крушки със стандартен цокъл по 7 вата. Смайват ме с това, че са студени.
fox_vt - майстор
Кой ти каза че не греят :?: Те лед крушките са монтирани на радиатор или на алуминиевата основа на крушката.Ако имаш от тия кришки лед със външен стъклен балон :lol: нормално да не греят.За 30 вата лед хората слагат радиатор по голям от твоя на настолния ти комп на процесора ако си го отварял де.
Папуас - специалист
Ама и цокълът и всичко им е студено, бре! То и няма как да са икономични, ако фърляха топлото в пространството. Както и да е... Исках да разбера, мога ли да приспособя по-мощен диод към стария прожектор, че е читав и не ми се хвърля. (И досега е херметичен.) Засега нямам отговор. 8-[
kozl - майстор
Ако съдя по това де си писал аз мисля, че няма да можеш. По вероятно е да изпържиш диода и да останеш и без 15 годишния прожектор.
fox_vt - майстор
Папуас написа:
Ама и цокълът и всичко им е студено, бре! То и няма как да са икономични, ако фърляха топлото в пространството. Както и да е... Исках да разбера, мога ли да приспособя по-мощен диод към стария прожектор, че е читав и не ми се хвърля. (И досега е херметичен.) Засега нямам отговор. 8-[
Дай снимка на прожектора разглобен без пурата и най вече ваната и задния капак зад нея.
Папуас - специалист
Де не съм пържил 5 лева. :partyman:
Утре по светло ше го штракна. :)
hidrazin - майстор
Папуас написа:
... Засега нямам отговор. 8-[
Ха. Нямаш! Имаш ама не искаш да го видиш, защото не ти изнася. :lol: Не винаги останалите харесват твоята песен!
Можеш. Като си купиш еди LED прожектор и го шибнеш в тялото на стария. Не забравяй да надупчиш обилно и щедро с бургия тялото на стария за да може да се охлажда новия.
То българите сме такива. Докато сами не се набутаме и опарим си нямаме вяра. Ти му викаш - "Недей ела!" пък то "Пак ела!". :lol:
P.S. Папуа и Нова Гвинея са ми любими! Не разбираш ли че хората тук се опитват да те предпазят от грешки и набутации? Като ти е скъпо от БГ, си поръчай от брат китаец.
Папуас - специалист
Такаааа... Няма да стане. Теоретически може, но на практика е доста сложно. Ще купя готов, без сензор и ще монтирам сензора от този.
hidrazin - майстор
Поздрави. Едно добро решение макар и да не е в духа на форума.
  • 1
  • 2

Тема "LED прожектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: