Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pif4o - специалист
Така кондензатора е сменен, ефект нулев :) последно левия канал е слаб като бас, и индикация на индикатора. Като сила на звука е еднакъв с десния.
alsted - майстор
Смени входния С401 завсеки случай.
sstefanov - майстор
Пробва ли с размяна на говорителите? Да не се окаже там проблема?
pif4o - специалист
Стефанов :) чак толкова не съм горски :)
С401 по схема е 1 микро а на платката са 10 микро а ся де ?
Инак таман него бях захванал :)
pif4o - специалист
Смяната на С401 не помогна :)
Размених двете платки, с МДА2020 дето са на тях , проблема пак си остава на левия канал.
ditronix - специалист
Няма да помогне,естествено. Поразшетай се преди крайното стъпало. Там май имаше едни филтри, физио-мизио,а може и да бъркам със СТУДИО 2. Потенциометрите как са? Пращене,прекъсване? Ей сега се запича работата............А,чакай сега. Къде е свързан индикатора? На изхода или преди крайното стъпало? Ако е на изхода,отиваме на проблем в крайното, опитай да размениш двете платки да видим какво ще стане.
Сменял си ги ,ама кой да гледа какво пише???? Е ся си .....Предполагам си се огледал за кофти спойки. Бе сещам се нещо,ама чак пък толкова.... На изходните "терминали" ,т.е. буксите за колоните има едни щракалки,с които могат да се изключват колоните,май. Да не е там проблема? Кофти контакт? То какво друго остава......
Последна промяна от ditronix на пон мар 10, 2014 8:35 pm, променено общо 1 път.
pif4o - специалист
Явно си писал когато съм допълнил поста, размених платките проблема си остана на левия канал индикатора все така си е ялов и баса го няма :) Чаи ся да видя какво друго имам да ти отговарям :) Потенциометрите са ОК няма да пръщят няма дявол, като нови :)
pif4o - специалист
Оп, новини по диагностиката, като каза потенциометрите, пипах ги но при въртене се услушвах само за пръщене и не съм забелязал че потенциометъра за ниските когато го усиля се засилва десния канал намаля ли го десния намаля левия се появява на индикаторите. И понеже съм седна на колоната усещам че баса под гъза ми се усилва :) Явно потенциометъра нещо или ?
ditronix - специалист
Чакай,чакай,нищо не разбрах....... Махни колоната да не ти дудне,усили на 1/2 при намалени баси и виж как са индикаторите. Ако са горе-долу добре,дай мъгел на басите и виж какво ще стане. Ако единият канал дръпне напред,а другият не мръдне -ще ремонтираме потенциометър!
pif4o - специалист
Значи, пробвах го, когато баса е на средата и двата канала свирят еднакво слабо без бас, индикаторите едва се поместват но са еднакви, когато усиля баса, десния канал набира сила, но левия си остава слаб, ако върна баса на обратно то десния умира а левия се засилва басово и индиклатора също рипа вече :)
Платката с потенциометрите вече ми е в ръцете, каза ще ремонтираме, нима те се ремонтират ? ако е така казваи кво да го правя :) Пръсках го с контактен спреи но не помага.

Тема "Малко помощ за БГ усилвател Респром У202" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: