Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Тъкмо щях да направя забележка на хидразин да се държи прилично ама ти прочетох втория пост :),еми питах те нещо по нагоре.....ако отговориш може и да не хвърляме карти ,бобове и т. н. и със сигурност ще получиш съвет...как да го направиш.Поздрави.

п.п. сори ,а пък ако не знаеш какво те питам може снимка да постнеш тук така е още по добре а пък и ако кажеш още по големи подробности какво ще дърпаш, теглиш къде ще стои, от колко метра ще го командваш знаеш ли колко много идеи ще получиш ,че накрая ....може и мотора да стане излишен..... :-D
Bozev - помощник
:-D да извинявам се че малко се подпалих,иначе е монофазна,ще дърпа въже с около5-10 kg max на него леко полегато и съответно крайни изключв ще слагам,но това с два щепсела се оказа трудно за измисляне е за мен де :? , аз ще съм на разстояние около10 метра от нея. Ако трябва друго казвайте
yordan12 - помощник
Използвaй кръстaт ключ.

:roll:
ivanovbg - майстор
Щом държиш на щепсел и контакт ето:
Прикачен файл:
posokadrelka.jpg
posokadrelka.jpg (10.9 KиБ) Видяна 2459 пъти
Аз бих предпочел това:
Прикачен файл:
posokadrelka1.jpg
posokadrelka1.jpg (12.6 KиБ) Видяна 2452 пъти
Ако го виждаш крайни изключватели няма да ти трябват щот схемата се усложнява. В смисъл трябва да се дублират с бутони от пулта за управление или да изпълниш схемата с контактори. Ако ползваш щепсел или ЦК ще ти е нужен само 4 жилен кабел. Желателно е ЦК-то да не задържа в крайните положения. Като го пуснеш да застава на средата и да спира бормашината. Всичко зависи доколко искаш да е автоматично.
chano3891 - специалист
http://www.tme.eu/bg/details/ic4201t1b1 ... -switches/
Те ти и ключ с три позиции on-off-on.
сега видях че са ти дали и с три позиции
ivanovbg - майстор
Не става този колега - до 125волата е! Но има други... http://tpetrov.com/search.php?maincat=% ... %D0%9A&p=2
chano3891 - специалист
дадох го просто като модел.
Bozev - помощник
Аз не трябва да пипам нищо вс е дистанционно,при натискане на бутона от дистанц трагва в едната посока достига крайно положени и спира,след това давам команда пак дистанц започва да върти в другата посока до достигане пак на крайно положение. Затова ми трябваха два щепсела пра подаване на ток на съответния да върти в различни посоки.

Прикачен файл

image.jpg
Нещо такова
image.jpg (70.33 KиБ) Видяна 2403 пъти
ivanovbg - майстор
Е нали трябва да спира. Автоматично ли ще е или ти ще го спираш?
Bozev - помощник
В двете крайни положения ще има крайни изключвателиза спиране

Тема "Спешно помощ за бормашина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: