• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
georgi_ka - напреднал
Днес намерих в един магазин тук в Петрич като тези от линка на колегата Тодортв,нов мотор.Продавачката каза че са китайски и да съм донесъл моя за да ги сравним,защото има доста които приличат на моя мотор.
Та се замислих дали нов мотор за около 35лв или нова прахосмукачка от70лв нагоре,ма каквото каже жената така ще е все пак тя ще я използва.Пък и паднат кинти от някъде ще взема един мотор за старата и ще чистя колата с нея.
Duke_BG - специалист
georgi_ka написа:
Днес намерих в един магазин тук в Петрич като тези от линка на колегата Тодортв,нов мотор.Продавачката каза че са китайски и да съм донесъл моя за да ги сравним,защото има доста които приличат на моя мотор.
Та се замислих дали нов мотор за около 35лв или нова прахосмукачка от70лв нагоре,ма каквото каже жената така ще е все пак тя ще я използва.Пък и паднат кинти от някъде ще взема един мотор за старата и ще чистя колата с нея.
не се занимавай с тия китайски боклуци ако ти се дават толкова пари помисли дали няма да е по-добре да добавиш още 10-ина лева и да си купиш цяла китайска прахосмукачка с 2 години гаранция
lyubohar - майстор
ESPACE написа:
lyubohar написа:
Доста прахусмукачки имат скрит филтър.

Не съм чувал за подобна световна конспирация. Въпросния филтър на Moulinex-а не беше точно скрит, просто жена не би му обърнала внимание. Иначе всичко си пише в упътванията.

E,сега чухте.
Последната ми прахосмукачка е LG V 4350....
Eдиния филтър е като дунапренена гъбичка,който се маха като извадиш едно капаче.
Втория е под него и е квадратен с нагънат филтър като на колите.
Е,този не може да се извади без разглобяване.
Както и не можах да го намеря.
Както и не намерих и телескопична тръба.
Както не мога да намеря и хартиени торбички.
Предната Мулинекс беше подобна.
Та конспирацията е налице.За съжаление с всики продукти е така.
Мога да изброявам 2-3 листа.
chano3891 - специалист
Приятел georgi_ka пиши от къде си че видях Петрич и аз съм от там, даи да го видим този мотор да го пробвам как работи.
lov - майстор
Всички фирми с маркови прахосмукачки са си страшни кожодери на консумативите. На моя филипс дето жената си го хареса крайния филтър е 27 кинта и то от най евтиния вариант. Има почти двойно по скъпи щото били още по ситни. Поне 3 филтъра на година си заминават добре че побългарих малко работата.
Относно навиването на ротора познавам човека и му ползвам редовно услугите цената е около 35 лева. Пренавива, сменя колектори и балансира. Качеството на ремонта е перфектно. Да не ви подлъжа само с цената.
Така че по добре нова прахосмукачка или нов двигател.
Ремонт на ротор си заслужава на някоя скъпа машина.
kolev_k - специалист
georgi_ka написа:
Здравейте колеги,след 10-на години служба на прахосмукачката,мисля че дойде края и.Та както си чистела жената сменила звука и замирисала на изгоряло и я изключила.Отворих я и разглобих мотора,едната четка е на свършване а другата два пъти по-дълга,почистих колектора с финна шкурка и пак я пробвах,но прави яко кръгов огън.Статора е здрав,съмнява ме ротора,пластмасовата изолация на намотките е малко стопена и самите намотки малко са потъмнели в сравнение със тези на статора.Лагерите са здрави,смених ги преди една год.
Разглоби мотора да смениш лагерите и не смени четките след 10 годишна служба?
georgi_ka - напреднал
Ами когато смених лагерите четките си бяха доволно дълги,а сега едната е 14мм,а другата 5мм.Незнам защо се е получило толкова разлика,предполагам заради искренето едната се е износила повече.Но въпреки това и нови да сложа мисля че няма да има ефект,защото мисля че навивките на ротора някъде са укъсили от прегряване.
Та според мен не си заслужава да се пренавива или нов мотор,защото е обикновенна прахосмукачка не е някоя скъпа.
  • 1
  • 2

Тема "Прахосмукачка марка Горение искрене от колектора." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: