Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zandor - специалист
Подигравате ми се...
:)
амии, с пълно право май.
Аз ще ги свързвам и нямам намерение да ги свързвам в триъгълник.
Общо взето си мислех че ми е ясно какво се случва с тия трифазни токове, ама ..
Пределно ясно мми е, че могат да си греят и без нула.
Въпросът, е че ми убягва момента - къде отива разликава в сумата от токове.
поздрави на всички - харесва ми, че тук намирам свестни хора и отношение.
c5pro - специалист
fikata написа:
Ами, ако нагревателите са свързани в триъгълник, а не в звезда? :)
Изгарят нагревателите.Променя им се работното напрежение.Изчислени са да работят при 230V.
zandor - специалист
ами, едното е фазово, другото линейно напрежение!

От какво зависи всъщност изгарянето им ,от дебелината на кантала ?
(тук питам от чисто любопитство)
fikata - майстор
c5pro написа:
fikata написа:
Ами, ако нагревателите са свързани в триъгълник, а не в звезда? :)
Изгарят нагревателите.Променя им се работното напрежение.Изчислени са да работят при 230V.
Въпросът е при нагреватели оразмерени за 400V свързани в триъгълник къде се свързва нулевия проводник от ДТЗ ? :)
shadow__01 - майстор
zandor написа:
Ами..
С акъла съм до тук, смятал съм го по около 55А - грубо - на фаза.
Тук яко бъркаш. Другите май не са обърнали внимание на фрапиращата грешка.
Как за 12kW на фаза при трифазен симетричен товар ще имаш 55A на фаза? По коя формула го смята?
Сметни го пак! http://plamen2.bghoster.0lx.net/web/tri ... fazen.html
Около 18-20A ще е тока на всяка фаза. НЕ се събират токовете на трите фази при каквито и да е изчисления.
hidrazin - майстор
c5pro написа:
...Изгарят нагревателите.Променя им се работното напрежение.Изчислени са да работят при 230V.
Въх! И що бре? Ами ако са такива?
http://www.water-technic.com/elnagrevat ... iran-p148/
Даже леко се учудвам че тези неговите по 12kW са на 230V.
:partyman:
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
...Как за 12kW на фаза при трифазен симетричен товар ще имаш 55A на фаза? По коя формула го смята?
Сметни го пак! http://plamen2.bghoster.0lx.net/web/tri ... fazen.html
Около 18-20A ще е тока на всяка фаза. НЕ се събират токовете на трите фази при каквито и да е изчисления.
Я пак! :idea: Става дума за по 12kW на всяка от трите фази!
:partyman:
thinkpad - майстор
zandor написа:
ами, едното е фазово, другото линейно напрежение!От какво зависи всъщност изгарянето им ,от дебелината на кантала ?(тук питам от чисто любопитство)
Канталът, константанът и т.н са в групата на т.нар "съпротивителни проводници". Протичането на електрически ток води до загряване, което се изчислява по закона на Джаул-Ленц на база на специфичното съпротивление на материала. Защо изгарят нагревателите? От прегряване. Всеки нагревател е разчетен с определени номинални параметри на работа.
И една вметка - токът в нулевият проводник(на несиметрия) при небалансирана трифазна четирипроводна система в свързване тип "звезда" с нулев проводник между звездните центрове е равен на векторната сума на токовете от всички фази.
zandor - специалист
Отговарям - да не ставам за смях съвзем, все пак :
Въпросът е при нагреватели оразмерени за 400V свързани в триъгълник къде се свързва нулевия проводник от ДТЗ ? - ами в центъра на звездата!

Как за 12kW на фаза при трифазен симетричен товар ще имаш 55A на фаза? По коя формула го смята? - верно не е 55А - бързал съм!
Трябвало е да прочета ...някой неща.
Да подобни са нагревателите.
Я кажете сега ако издържаха 400в, щеше ли да е възможно да ги свържа в триъгълник?
поздрави
c5pro - специалист
zandor написа:
Отговарям - да не ставам за смях съвзем, все пак :
Въпросът е при нагреватели оразмерени за 400V свързани в триъгълник къде се свързва нулевия проводник от ДТЗ ? - ами в центъра на звездата!

Как за 12kW на фаза при трифазен симетричен товар ще имаш 55A на фаза? По коя формула го смята? - верно не е 55А - бързал съм!
Трябвало е да прочета ...някой неща.
Да подобни са нагревателите.
Я кажете сега ако издържаха 400в, щеше ли да е възможно да ги свържа в триъгълник?
поздрави

Е ти май незнаеш какво искаш!!!

Тема "Спешно питане за 3фазна дефетнотокова на нагреватели-звезда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: