• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Брех то имало и такива.... http://www.gsstroimarket.bg/view/967444.html]
rado_ev - специалист
Както са писали колегите по-преди, става с единични жила от СВТ кабела. Иначе за такава цел намерих в магазин за електроматериали монтажна перфорирана лента от алуминий външно изолирана с ПВЦ. Предложиха ми я точно за тази цел и свърши идеална работа. Като цена излезе около 15лв. за 10м. Монтажът го извърших с усукване , без крепежни елементи, по същият начин, както с парчетата кабел. Такава лента има в линка през един отговор назад. А как реално ще го направиш е твое решение. От нас са идеите. :)
Кики - специалист
valentino76bs, това упражнение съм го правил с/от капачки за буркани, стари разбира се и ако лентичките които нарежеш ще са достатъчно дълги да обхванат кабела за проволката (което ме съмнява при 4x6) , режеш ленти по 2см широки и с двойно прегъване на караищата откъм кабела става супер. Правил съм го преди много години и още си държи безпроблемно. С парчета кабел ще стане ама си е грозотия, пък и харч на скъп материал.
kyko81 - помощник
има превръзки френски от усуканите проводници идваха при нас . Е те издържат с 5-10 години но наистина са широки по 1 см.
fikata - майстор
Кики написа:
valentino76bs, . С парчета кабел ще стане ама си е грозотия, пък и харч на скъп материал.
Грозотията идва не от материала,а от това кой го прави- зависи от ръчичките и чувството за естетика на майстора. :-D
kyko81 - помощник
ако не си купил СВТ-о не се занимавай с него . Вземи си УИП (усукан проводник) и не мисли за опяжки
  • 1
  • 2

Тема "Привързване на СВТ към стоманена проволка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: