Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ники274 - специалист
aifos съгласен съм с теб,но да споделиш с този опит дали си виждал коаксиал със ръждясала оплетка?А медна такава ръждясала/патинясала?
ivanovrg - специалист
без значение оплетката дали е ръждясала или окислена(стига да не е прекъсната) тя все си изпулнява задължението
да направи екран(външни сигнали да не смущават течащия по кабела сигнал
aifos - напреднал
кабелите в каб.ТВ много отдавна не се използват кабели с медна оплетка.Използват се кабели с поменднено или с медно жило,естествено вторите са много подобри.
Когато има нарушена оплетка има проблем с ниските честоти в метъра
Честно казано кабели от поизвестните производители с медна оплетка не съм виждал,имаше RG11с медно фолио ,но мноого отдавна.
Кабел с окислена оплетка съм виждал ,нали имам огромен опит :).
vk - специалист
Видях в един магазин на "Зора" TV усилвател с който си усилват сигнала към телевизорите в магазина - нещо различно от известните китайски усилвателчета. цената му е 95 лв.
Изображение

A тук - гръморазрядник :
Изображение
aifos - напреднал
Усилвател с изолатор мога да ВИ намеря на цена 50лева
kuger - майстор
Извинете ме за намесата в темата!
Може ли някой да ми обясни - сплитер, няколко изхода /без значение/, но на някой от тях пише ТАП. Какво означава това?
velas - специалист
Означава, че този изход има точно определено затихване.

Прикачен файл

346617_ATM6-12T_tap_001.jpg
В. Петров - специалист
kuger написа:
Извинете ме за намесата в темата!
Може ли някой да ми обясни - сплитер, няколко изхода /без значение/, но на някой от тях пише ТАП. Какво означава това?
Разклонител (Сплитер) - пасивно устройство, което служи за разделяне на входната мощност на N (най-често равни) части.

Насочен отклонител (Тап) - пасивно устройство, което служи да отклони част (обикновено малка) от енергията на линията.

Това, на картинката, която е качил leosat varna е терминиран тап, т.е. с вградено товарно съпротивление.
velas - специалист
Да, това не е ТАР-a, за който пита kuger, но постнах него, защото се виждат съпротивленията на изходите. Терминирания ТАР може да се определи като "краен разпределител".

Ето и ТАР - насочен отклонител, като абревиатурата му означава 1 изход (TAP) с високо съпротивление (8dB), докато на OUT-a са ~2dB.

Прикачен файл

346108_ATT1-8_tap_001.jpg
kuger - майстор
Благодаря, успешна седмица!

Тема "TV Инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: