• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
Може и от комшии да е :)
fikata - майстор
Каквато и да е причината, трябва да се отстрани.
Защото да не се стига до края на явлението, което започва от греене,нагорещяване на оплетката/даже на тъмно се вижда,че свети като реотан/ ...маркуча прегаря и водата шурва обикновено в най неподходящ момент.
Преди много години един водопроводчик ме агитираше да не си занулявам бойлера,защото можело един ден да ме сполети гореописаното явление. Разбира се,неговата агитация не мина при мене...
Явлението при мене се появи но в началната фаза- видях как оплетката светеше като реотан около холендъра.Причината беше нагоряла нула в бойлерното табло.
dobcho_vn - специалист
Такаааа.....
Направих меренето - 10.2V :shock: Верно не е мерено с уред за 1000 лева, а с такъв от 30 лева, ама мисля, че потенциала си го има, което ме кара да гледам :shocked:
Връзката се нагрява до "нормални" нива - не "свети" в тъмното, а и можеш да я пипнеш с ръка....Малко екстремно при тоя волтаж, а :lol:
Прегледах и натегнах пак нулите, ще видим дали ще нагрее пак...
А с тази идея с ПВА-то, какво един вид да шунтирам меката връзка и тоя ток да минава през него, а не през меката връзка? Това ли е идеята?
MIRO_073 - майстор
А на топлата вода не грее така ли? :-D И как го измери?
dobcho_vn - специалист
Не, на топлата вода не грее, само тази на студената.
Измерих, както бе ми казано между нула и водопровод при разкачени меки връзки.
MIRO_073 - майстор
Коя нула? От къде нула?
dobcho_vn - специалист
Нулата на захранващи проводник на бойлера.Ако трябва ще направя една времянка и ще меря от нулата в таблото и водопровода...
fox_vt - майстор
А не ви ли дойде на ума че може да грее по простата причина че възвратния клапан е за смяна и изтърва топла вода надолу точно към студената тръба :-D Все пак автора да каже дали грее на загрял бойлер или няма значение кога.
todortv - майстор
fox_vt написа:
А не ви ли дойде на ума че може да грее по простата причина че възвратния клапан ......
Не като чуя мека връзка и само за друго се сещам :)
...
fox_vt - майстор
И аз така ама от оная тема дето на комшията от студения кран му идвала пара и вече съм склонен да гледам по нашироко на нещата :-D Пък и това
Не, на топлата вода не грее, само тази на студената.
ме праща навсякъде само не и към ел проблем щото тока като водата ама хич не е проЗд :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Греене на мека връзка на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: