Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
prokop4o - напреднал
ivanovbg написа:
Що ли си мисля, че кранчета си има караваната :?

в моята няма с едно копче на земята се стартира помпата.когато го натиснеш с крака тръгва.

а за лампичките в момента имам
1- 5w
1-21w
1-55w
1- 100w
ZMeyGorianin - майстор
Сложи на чучура един накрайник да пръска като душ. Има ги за стотинки по Домашни потреби. Или най-добре сложи такъв от проточните "Юнга" за кухня. Така струята няма да пръска. Не забравяй и , че всяка включена допълнително крушка харчи ток, който предполагам не ти е в излишък на караваната.
prokop4o - напреднал
ZMeyGorianin написа:
Сложи на чучура един накрайник да пръска като душ. Има ги за стотинки по Домашни потреби. Или най-добре сложи такъв от проточните "Юнга" за кухня. Така струята няма да пръска. Не забравяй и , че всяка включена допълнително крушка харчи ток, който предполагам не ти е в излишък на караваната.
това не е проблем.
чешмата работи 10-20 мин. на ден.
крушката да е 20w на час.
dyaneff - майстор
Става и с резистор за намаляване оборотите на вентилатора за охлаждането или подобен. Ако си от Варна мода да ти дам няколко модела.
prokop4o - напреднал
dyaneff написа:
Става и с резистор за намаляване оборотите на вентилатора за охлаждането или подобен. Ако си от Варна мода да ти дам няколко модела.

може ли да ми дадеш някоя снимка и данни на резистора?
ivanovbg - майстор
Няма да станат тези резистори - за доста по голяма мощност са. Най добре си вземи нещо такова: http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 0%BE%D1%80
Слагаш му една ламаринка да се охлажда и с тримера регулираш напрежението което те устройва.
kabel96 - специалист
Най лесно с няколко последователно свързани диоди. :mrgreen: :weedman:
miroton - майстор
Напиши в профила от кои град си,ако си близо до Пазарджик мога да дойда на място да ти го направя.
ESPACE - майстор
А най-ефективно ще стане с това.

http://www.zahranvane.com/index.php?rou ... uct_id=281

Има и доста по-евтини с ток до 3А, но не е ясно какъв е пусковия ток на тази помпа.
piron45 - майстор
prokop4o написа:
лошото е че не съм много навътре в електротехниката.ще ми трябва нещо по конкретно като параметри на детайлите и някаква схема за свързване.
схемата ще трябва да е чертана като за първолак 8-[
трябва ми да го сваля от 12 на 9-10 волта.
Ето какво представлява интегралния стабилизатор, тока му е 1.5А /пиков 2.2А/ с монтаж на радиатор/някаква ламаринка/, ако е в метален корпус още по добре. Две схемички съвсем елементарни и работещи. Тази с потенциометъра ще можеш да клатиш напрежението около 9-те волта.

Прикачен файл

регулатор 7809.gif
регулатор 7809.gif (20.44 KиБ) Видяна 1695 пъти

Прикачен файл

регулатор 7809 -1.jpg
регулатор 7809 -1.jpg (4.31 KиБ) Видяна 1695 пъти

Прикачен файл

7809.jpg
7809.jpg (4.13 KиБ) Видяна 1695 пъти

Тема "водна помпа намаляне на напрежението." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: