Е да права си.А спреш тока баш на финала, да не те изпердаши тока ще ти е най-малкия проблем

thinkpad написа:Цоклите на крушките са стандартни. Проводниците имат що годе стандартни пробивни напрежения на изолацията. Нищ друго, освен да завиеш 230V лампа не ти трябва.Сега...понеже мен доста ме е страх от тока, та попрочетох това онова в американски форум като нашия. И там един човек казва, че единственият проблем е ключът за включване и изключване на лампата. Можел бил да изгори от дъгата, която се образувала, освен ако не е стандартен. Ама аз няма как да разбера дали е стандартен и пак ме хвана шубето. Идеи за подмяна на ключа (който е вграден във фасонката)?
Nita написа:Споко. Те онея са си достатъчно тъпи, прости и неуки (американците). Завивай си една нашенска ламба и я пускай.thinkpad написа:.. попрочетох това онова в американски форум като нашия. И там един човек казва, че единственият проблем е ключът за включване и изключване на лампата. Можел бил да изгори от дъгата, която се образувала,...
hidrazin написа:Ох, заблуда е, че са тъпи, прости и неуки (фактът, че са най-голямата световна сила сам по себе си опровергава подобни твърдения). А иначе са като нас - има хора, които разбират и такива, които не разбират в дадена област. И така ето какво чета в техен форум, подобен на нашия тук (дискутират тайландски 220V, но не мисля, че има разлика с нашата ситуацияNita написа:Споко. Те онея са си достатъчно тъпи, прости и неуки (американците). Завивай си една нашенска ламба и я пускай.thinkpad написа:.. попрочетох това онова в американски форум като нашия. И там един човек казва, че единственият проблем е ключът за включване и изключване на лампата. Можел бил да изгори от дъгата, която се образувала,...
Lisko написа:Каква сага за една дреболия.Момчета, пробвах. Крушката светна и изгоря. Тя беше 75W, ако това има значение. А иначе, ето я фасонката, на която има вградено ключе за вкл./изкл. Ето и цялата основа на лампата, заедно с кабела и изгорялата крушка. Идеи?
Ключът дали ще изгори или не - единствено ще разбереш като пробваш. Нищо няма да гръмне, в най-лошия случай може да му останат залепени контактните пластини - тоест лампата никога повече няма да се изключва от него. Но какво от това ? Той и без това не ти трябва за нищо друго. Вероятността да изгори е много малка. Просто пробвай и си го ползвай. За какво ще се вкарваш във филми да сменяш фасунга и ключ ако ключът си работи.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: