• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
Nortek4648 написа:
jekasus написа:
MIRO_073 написа:

А нипела 4/3(3/4) към 1/2 за кво е :? :-D :-D :-D
Катоден отводител :lol:
Много сте наблюдателни ей :lol:
Използвах го за тежест и е останал за снимката без да ми направи впечатление, че е там :?
Иначе по темата...
Нямаше как да не си направя опита за да разбера, че не става по този начин :lol:
Изправих напрежението от изхода на електронното захранване със шотки диоди и в грец и само с 1 диод става, но има малко повече пулсации отколкото с грец.
Всичко си работи перфектно, но когато го димирам под 50% примерно вече почва да трепти и е гадно но нагоре няма проблем.
Ако има халогенна лампа паралелно с диодите примерно 20W пулсациите намаляват но пак ги има...
Ако се ползва без да се димира, става но няма смисъл...
Направените диодни лунички са с диоди 10W и работно напрежение 10V/1А
Подобен, като този на снимката!
Прикачен файл:
1234.png
И май накрая ще трябва да го направя с дистанционно управление, като към диодите ще отива max.450mA. Светят достатъчно силно и са 10 на брой в стаята + още една главна 20W луна в центъра на стаята, която е с отделно захранване.
Замислям дистанционното управление да го вградя в един сериен ключ, като първия бутон ще е за пускане и спиране а втория бутон ще е за увеличаване и намаляване.Така ще може да се пали и гаси от двете места на стаята, а от към леглото ще може да се димира.
Ето и какъв беше замисъла с електронния траф за халогенки, който отпада
Прикачен файл:
инсталация .png
И варианта който ще последва със дистанционен димер вграден във вид на сериен ключ
Прикачен файл:
инсталация 2.png
А за да не се налага да се маха ключа за смяна на батерията на ДУ някой беше споменал да го захраня от мрежата със ценер накрая на 12V и удобното тук е, че имам контакт до ключа и спокойно мога да взема от него,но каква да ми е схемата за тази цел или с някое малко трафче?
Предполагам нещо подобно на тази схема ще свърши работа...
Прикачен файл:
ценер.png
То туй цяла дипломна работа бре :-D
piron45 - майстор
Nortek4648 написа:
Направените диодни лунички са с диоди 10W и работно напрежение 10V/1А
Подобен, като този на снимката!
Прикачен файл:
1234.png
И май накрая ще трябва да го направя с дистанционно управление, като към диодите ще отива max.450mA. Светят достатъчно силно и са 10 на брой в стаята + още една главна 20W луна в центъра на стаята, която е с отделно захранване.
Колега, ако луничките ти са като това нещо на снимката, нещата не са добре.
Този радиатор може да разсее не повече от 3W, иначе ще се запали. Ако оригинално са с диода от снимката, то със сигурност той не е 10W. Вероятно не си виждал как светят в една нормална стая 120W диоди - ще те ослепят, освен ако не са на височина поне 4м и стаята не е с размери на хале. Луничките вероятно са китайски, а те ватовете ги нямат за нищо. По принцип радиатора не трябва да се загрява повече от 60*С, а корпуса на самия диод не повече от 90*С. Иначе ще се изпече за кратко и ще свърши. Температурата е един от основните проблеми на ЛЕД диодите. Могат да светят и при -40*С без проблем, стига да им издържи електрониката на драйвера, но високите температури ги убиват. За 10W диод подобен тип радиатор от снимката ще е нужно да е поне 10см диаметър за да охлажда добре.
Другото нещо е, че по малкия ток от номинала дава малко по ниска осветеност, но пък по дълъг живот.
В къщи имам една стая 4.60м/4.90м осветена нормално само с един диод 13W . Преди се осветяваше с крушка 100W.
Успех.
  • 1
  • 2

Тема "Димиращо лед осветление при девиаторна инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: