Nortek4648 написа:То туй цяла дипломна работа бреjekasus написа:Много сте наблюдателни ейMIRO_073 написа:Катоден отводител
А нипела 4/3(3/4) към 1/2 за кво е![]()
![]()
![]()
![]()
Използвах го за тежест и е останал за снимката без да ми направи впечатление, че е там
Иначе по темата...
Нямаше как да не си направя опита за да разбера, че не става по този начин![]()
Изправих напрежението от изхода на електронното захранване със шотки диоди и в грец и само с 1 диод става, но има малко повече пулсации отколкото с грец.
Всичко си работи перфектно, но когато го димирам под 50% примерно вече почва да трепти и е гадно но нагоре няма проблем.
Ако има халогенна лампа паралелно с диодите примерно 20W пулсациите намаляват но пак ги има...
Ако се ползва без да се димира, става но няма смисъл...
Направените диодни лунички са с диоди 10W и работно напрежение 10V/1А
Подобен, като този на снимката!И май накрая ще трябва да го направя с дистанционно управление, като към диодите ще отива max.450mA. Светят достатъчно силно и са 10 на брой в стаята + още една главна 20W луна в центъра на стаята, която е с отделно захранване.Прикачен файл:1234.png
Замислям дистанционното управление да го вградя в един сериен ключ, като първия бутон ще е за пускане и спиране а втория бутон ще е за увеличаване и намаляване.Така ще може да се пали и гаси от двете места на стаята, а от към леглото ще може да се димира.
Ето и какъв беше замисъла с електронния траф за халогенки, който отпадаИ варианта който ще последва със дистанционен димер вграден във вид на сериен ключПрикачен файл:инсталация .pngА за да не се налага да се маха ключа за смяна на батерията на ДУ някой беше споменал да го захраня от мрежата със ценер накрая на 12V и удобното тук е, че имам контакт до ключа и спокойно мога да взема от него,но каква да ми е схемата за тази цел или с някое малко трафче?Прикачен файл:инсталация 2.png
Предполагам нещо подобно на тази схема ще свърши работа...Прикачен файл:ценер.png