• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Мдааа жълтата серия на ейнхел е чук определено.Биещата ми дрелка за 50 пари що мъки я мъчих за дюбели във тия панели,що лепила е забъркала,абе ако можеше да говори нямаше да и млъкнат устата :lol: :lol: Но здравото си е здраво,и което е още по важно за пари 5 пъти по малко от марково.
thinkpad - майстор
В този дух , взех една бормашина RTR на промоцийка за 25лв. Ще казвам мнения и за нея скоро. Вашите?
stiv1961 - майстор
Аз от 3-4 години имам ъглошлайф 115 мм на RTR за 30 кинта, по време на гаранцията рязах едни мраморни плочи :-D и естествено ротора изпуши, смениха го, но сега при по- продължителна работа започва да грее в зоната на държане и го оставям да си почива. Определено следващия пак ще е на RTR, но ако намеря 125 мм ще е супер.
thinkpad - майстор
stiv1961 написа:
Определено следващия пак ще е на RTR, но ако намеря 125 мм ще е супер.
Няма регулатор от 0-лата дрелката, иначе върти здраво. :-D Но само няколко степени между 2200 и 3200 оборота има, сиреч трудно ще се пробива метал, защото свредлата искат по-ниски обороти. Трябва да мисля тука с един от прахосмукачка какво ще направя.
stiv1961 - майстор
Аз си направих, но и мощността на дрелката пада, като работя подавам бавно и нещата се получават. Разбира се ползвам дрелката на стойка. Ето го

Прикачен файл

220220142382.jpg
220220142382.jpg (43.58 KиБ) Видяна 3964 пъти
thinkpad - майстор
stiv1961 написа:
Аз си направих, но и мощността на дрелката пада, като работя подавам бавно и нещата се получават. Разбира се ползвам дрелката на стойка. Ето го
То да не мислиш, че с копчетата в дрелката мощността не пада? :-D Имаме едно Спарки за 100лв, което оборотите му са почти от нула. Е, на нула като заседне накрая на някой профил на изхода свредлото и после няма сила да го избута дрелката. Трябва да включиш на по-висока степен.
valentino76bs - майстор
Извинявам се предварително на автора пуснал темата но четох една друга тема която е над 50 страници но решение не можах да взема ,та да питам някой тука имал ли е подобно чудо и дали е добре ,че нещо не ми се дават куп пара за нещо което рядко ще се използва да не кажа че като си свърша една малка работа с години сигурна ще стои.
Прикачен файл:
10855itln40139-motoren-benzinov-verijen-trion-einhell-bavaria-black-bpc-1235.jpg
bulhomes2 - майстор
Ми що не вземеш от някой да си свършиш работата? На това не се знае цената, но хасковските са по 70 лв.

Тук ще се разгранича рязко за Ейнхела. Точно жълтата дрелка ме отказа от тази марка. Да не взема зален бош за 120 лв, викам си "що да си спестя 20 лв - нали е все дрелка - какво толкова ще и се счупи" та взех тоя боклук. След година трябваше да си взимам оная за 120 лв. Която ме изкара поне 6 години. Дали ми излезе евтино, а? Имам и нек'ва дрелка от Кауфланд за 10 лв. Според темата - и тя върши работа. Ама си дупча само фактурите с нея, и то много внимателно, щото веднага замирисва на стопена пластмаса. Изобщо мисля, че е редно да се уточни какво се има в пред вид с "работа" в заглавието на темата. Всички евтини машинки ги продават като "хоби инструмент" - тоест да се ползват когато ти потрябват инцидентно. За мен "работа" е да ползваш даден инструмент поне 2 пъти в седмицата. "Професионални" са тези, които се ползват всеки ден.
valentino76bs - майстор
Абе то и маркови машини дават дефекти,и може хобито да го ползваш и един път седмично или месечно ама като я даманиш яко се тая,а пък ако си е ползваш всеки ден по две дупки за фактурите ти :) или на нещо си има да я имаш двеста години.А има и дрелки и шлайфове наистина са само за фактури и рязане на стириопор.... А за другото да имам ,че ми е неудобно да искам инструмент ,че е като чуждо магаре все на пътя се разваля....:)

П.П. пък и на ей пресен пример тея тенти ги слагах скоро на един приятел 12 дупки 45 см фи 12 за шпилки с къртач перфоратора не мръдна пере кат булдозер ама тоз път внимавам при малко затягане дърпам и не го мъча. И тука е другото ако му бях взел колкото му исках фирми за тоя монтаж труда избива два пъти инструментите с който съм ги правил ами....:)
Прикачен файл:
1.JPG
fox_vt - майстор
bulhomes2 написа:
Ми що не вземеш от някой да си свършиш работата? На това не се знае цената, но хасковските са по 70 лв.

Тук ще се разгранича рязко за Ейнхела. Точно жълтата дрелка ме отказа от тази марка. Да не взема зален бош за 120 лв, викам си "що да си спестя 20 лв - нали е все дрелка - какво толкова ще и се счупи" та взех тоя боклук. След година трябваше да си взимам оная за 120 лв. Която ме изкара поне 6 години. Дали ми излезе евтино, а? Имам и нек'ва дрелка от Кауфланд за 10 лв. Според темата - и тя върши работа. Ама си дупча само фактурите с нея, и то много внимателно, щото веднага замирисва на стопена пластмаса. Изобщо мисля, че е редно да се уточни какво се има в пред вид с "работа" в заглавието на темата. Всички евтини машинки ги продават като "хоби инструмент" - тоест да се ползват когато ти потрябват инцидентно. За мен "работа" е да ползваш даден инструмент поне 2 пъти в седмицата. "Професионални" са тези, които се ползват всеки ден.
Говорим за ейнехла преди години да речем 7-8-9 години.И още нещо дрелката е 650 вата.Изобщо забравете че машина със ватове по малки от тия ще върши работа.Ъглошлайф 950 вата,зеге 650 вата,виброшлайф 200 вата!!!??? и т н.Ъглошлайфи има и по 450 вата които загряват само докато развъртят диска,зегета по 350 вата за виброшлайфите да не говоря.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Евтините инструменти, които вършат работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: