Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
MIRO_073 написа:
Трябва му регулатор, ся пък схема... Ти си абсолютния комплексар във форума..
Миро, ако не се е разбрало - търся си схемичка, която сам да си направя. По-евтино и лесно ми е така, отколкото да чакам доставки и т.н за подобни дребни неща. Просто се чудех коя е най-евтината и/или проста такава, за да може трудът да е сведен до минимум. Имам нещо хронична липса на време и така... :)
Вече се разбра след предходния ти пост.

П.П. Пушач ли си?
Последна промяна от MIRO_073 на нед авг 17, 2014 8:57 pm, променено общо 1 път.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Вече се разбра след предходния ти пост.
Радвам се за което. :)
gogo7777 - майстор
Просто се чудех коя е най-евтината и/или проста такава, за да може трудът да е сведен до минимум.
Аз съм си правил подобни прости схеми /3 различни/ и не вършеха никаква работа макар и да работеха. Ставаха само за ламби. Защо искаш да намаляваш мощноста на дрелката....заради оборотите ли....
thinkpad - майстор
gogo7777 написа:
....заради оборотите ли....
Да. Дрелката няма вграден регулатор. Свредлата за метал ще ги прави на омлет.
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
Свредлата за метал ще ги прави на омлет.
Изобщо не мога да се съглася.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Изобщо не мога да се съглася.
С 2200 оборота, когато големите свредла са предвидени за 800 и сам съм виждал как при по-високи прегряват и се заоблят за отрицателно време...
MIRO_073 - майстор
Големи колко да са големи. Патронника хваща до 13мм. Ако е по-голям то обикновено старите дрелки са двускоростни. Пък и метал с голяма бургия не се пробива директно. Първо с 50% от големината която искаш и после с голямата с такава дрелка.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Големи колко да са големи. Патронника хваща до 13мм. Ако е по-голям то обикновено старите дрелки са двускоростни. Пък и метал с голяма бургия не се пробива директно. Първо с 50% от големината която искаш и после с голямата с такава дрелка.
Регулира се между 2200 и 3300, т.е двускоростна. Е, аз искам да може да се пробива с всяко свредло по всеки начин. Иначе е 13мм.
ivanovbg - майстор
До там ще те доведе еволюцията - всичко на готово. Що не ползваш търсачката, или схемите са твърде сложни за теб? - viewtopic.php?t=31933
gogo7777 - майстор
За да пробиваш на ниски обороти, трябва да имаш здрави ръце и мощна бормашина. Аз като ми трябват ниски обороти, просто пускам спусъка на дрелката.......7-8 натискания и отвора е пробит.

Тема "Регулатор на мощност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: