Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
4 години яка експлоатация на фурна и котлони за вграждане BEKO и работят идеално!
Имам и хладилник също BEKO и вече 6 г не е изключван и няма никакви проблеми. Същото е с другия ми хладилник Whirlpool и фурна и котлони AEG (купувани 2 г преди BEKO-то). Само дето цената на BEKO беше почти наполовина.
Споделям опит, но не мога да дам препоръки, защото не знам каква е ситуацията в момента.
petrov_belota - специалист
xD Честно да ти кажа 40db аз изобщо НЕ ги долавям ... трябва да си сложа ухото на компресора, за да разбера дали работи или не :D:D:D според мен +/- 6 db не са нещо, което може да те спре в покупката :D (Бтв смята се, че шума от електроуреди до 40 дб е безвреден ...)
kuger - майстор
Ами, да се изходя и аз.
Ползвам в града:
1.Комби фризер и хладилник Горенье, с два компресора, електронно управление, дисплей и т.н. За над 15 години - един изгорял компресор /мод.Данфос/, тук EVN имат огромно участие. Не се чува като работи.
2.Стария същата марка, още работи при майка ми, но не прави автоматичното размразяване /модела е по-малък, с един компресор и фризерна камера с отделна врата/. Къде е релето, управляващо размразяването така и не намерих. Проблемен с размразяването.
3. Фурна за вграждане Беко - най-пълни функции от всички фурни, които имаше на пазара тогава. Безпроблемна за сега. От поне 10 години.
4.Керамичен плот за вграждане, комбиниран /ток-газ/. Безпроблемен от гледна точка на работа. Проблеми с разположението но органите за управление, цапат се.
На село:
Фризер Беко, вече пета година кара, нямам проблеми. Не се чува. Работи целогодишно, зимъс при минусови температури в стаята.
Хладилник, комбиниран с фризерна част, две врати. Зимата, при минусови температури не иска да работи. Лятото няма проблеми. Не се чува. Ползва се повече от 7 години.

За себе си заключавам, че фирмата Беко прави уреди с добро качество, на прилична цена.
Дано съм бил полезен!
Забравих, хладилника на село е Индезит
John - специалист
преди 2-3 дена се заврях в един магазин за бяла техника.На Gorenje ,пишеше произведено в Китай.Нищо лично просто споделям.
kuger - майстор
Trakehner написа:
Купих хладилник Бош и фурна Електролукс ( ценова промоция и предупреждения от приятели да избягвам Горение ). Ще ги видим, но благодаря на отзовалите се, помогнахте ми!
Честито, дълго време да служат безотказно.

пп:Би ли споделил опциите на фурната, в смисъл възможност за разделно управление на горно и долно греене? Със и без циркулация на въздуха вътре във фурната. Питам, защото, когато търсих фурна за младите, само Беко-то имаше такива опции. Това беше преди доста време.
Chefo77 - майстор
kuger написа:
Trakehner написа:
Купих хладилник Бош и фурна Електролукс ( ценова промоция и предупреждения от приятели да избягвам Горение ). Ще ги видим, но благодаря на отзовалите се, помогнахте ми!
Честито, дълго време да служат безотказно.

пп:Би ли споделил опциите на фурната, в смисъл възможност за разделно управление на горно и долно греене? Със и без циркулация на въздуха вътре във фурната. Питам, защото, когато търсих фурна за младите, само Беко-то имаше такива опции. Това беше преди доста време.
Че нашата свободностояща Горенье си ги има тези опцийки, а е 2006-а ... :?
kuger - майстор
Питането беше за фурните за вграждане. Обърнах на времето на Бургас магазините, такова чудо със седем позиции на ключа немаше /дано не греша за тия седем позиции, че фурната не е пред мен/. Все по пет позиционни ключове, и комбинации, които не ме устройваха. Единствено Беко ми удовлетворяваха изискванията, и взех него. На мен, и на дъщерята, като младоженка.
Да не чува дяволът, и двете фурни си бачкат отлично. Опция без грил! Не обичам да ми се опушва кухненското помещение.
vk - специалист
Казват Miele били най-качествено, обаче цените им са 2-3 пъти другите.
Понеже го изговарят като "миле", аз им викам "миле попйорданов"

Тема "Хладилник/Фурна - помощ при избора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: