Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
Известно време работих в пречиствателна станция за отпадни води.Нивосигнализаторите в резервоарите за утайки бяха решени с различни по дължина PVC тръби /според нивото/ и в тях беше изведен нулев проводник.Накрая за по-висока контактна повърхност бяха затапени с болт.От там нататък как става командването,дали тази 0 е закачена за оперативна верига нямам идея/оставям да я доразвиете/ ,а и не разбирам от КИПиА,но мога да кажа че не е създавала никакви ядове.
valentino76bs - майстор
shotik написа:
В поплавък ,който съм виждал , има две контактни пластини и едно метално топче,което дава контакт,когато поплавъкът е в определено положение.
Май май така беше утре ще изкормя един да видя.
valentino76bs - майстор
hidrazin написа:
В крушата едва ли е живачна ампула. По-вероятно е метално топче и две ламарини. Ама няма значение.
Най-лесно ще стане да угасва когато поплавъка включи. Един светодиод (може и от светеща запалка), диод от общ характер и един резистор 1 килоом.
Свързваш по следната схема на клемите на крушата и си готов.
Изображение
Същото това ако го свържеш към бобината на контактора за 24V ще работи обратно. Когато контактора задейства - ще свети.
:partyman:
Имам няколко въпроса :)
След като св. диодите са три на всеки ли трябва резистор и диод или може да мина с един резистор и три диода?
Снимах Т.З. странно ми се видя просто не съм виждал такива ,и не знам какво е реалното задание защото има две скали?
Какво реле мога да използвам като това на снимката?То е някакво механично при всяко ново включване на захранването разменя контактите .Дали импулсно ще свърши работа?
Прикачен файл:
DSC_0771.jpg
Прикачен файл:
DSC_0778.jpg
ivanovbg - майстор
Може да минеш с един резистор, но ще се намали силата на светене когато светят 2 или трите диода. Резисторите трябва да са над 0,5 вата. Не са толкова скъпи, че да си заслужава икономията от няколко стотинки.

Не е добре да са на крушата. Наличието на индикация според мен трябва да е за включена помпа като по този начин се избягва постоянното греене на резисторите, но както решиш.

А аз бих сложил от тези за жълти стотинки и приличен външен вид и различен цвят за нивото http://pepina.org/elementi.php?c=10&p=1 ... t=&redx=30
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
... Резисторите трябва да са над 0,5 вата...
И що така??? Я пак.
ivanovbg - майстор
Тинки по го знае закона на ома, ама да опитам аз:
21/1000=0,021A
0,021A* 21V=0,441 W :?
Мисли малко :partyman:
MrMurdjo - майстор
А съпротивлението на прехода на самия светодиод къде го забрави?
ivanovbg - майстор
Е Драгоне, нали за това съм махнал 3 волта от захранващото напрежение, че не се знае какъв цвят е светодиода. Косинус Ф не съм смятал, но пък като се има в предвид и че в другия полупериод напрежението е 23,4 В :?
skat - специалист
Аз мисля, че предложението на shotik ще ти свърши работа. Лампи или светодиоди, по твой избор
Прикачен файл:
lampi.jpg
valentino76bs - майстор
ivanovbg написа:

Не е добре да са на крушата. Наличието на индикация според мен трябва да е за включена помпа като по този начин се избягва постоянното греене на резисторите, но както решиш.

А аз бих сложил от тези за жълти стотинки и приличен външен вид и различен цвят за нивото http://pepina.org/elementi.php?c=10&p=1 ... t=&redx=30
Нали ти обясних по горе за какво искам лампите! Иначе на самото табло си има лампи индикиращи работеща помпа.Не е проблем в стотинките,просто по малко елементи и ще си играя по малко.

Тема "Поплавъци за ниво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: