• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Кое му е анахроничното? Комутационната апаратура тук няма нищо общо. При мене се използват доста бройки 1250 амперови от този модел.
Ваденето бива горе-долу ама като река да ги включа ми се разкатава фамилията. :shock: Определено бих предпочел да имам от старите български с лостова система. :-D Пък покрай завода на Никдим минавам поне 10-тина пъти в седмицата.
Изображение
:partyman:
MIRO_073 - майстор
описание производител прод.цена без ДДС
ВЛДК 1000А BG НИКДИМ ЕООД 465.66

Ще го намериш е Кабелкомерс. Има наличен. Обади се в София.
fikata - майстор
Комутационната апаратура тук няма нищо общо.
:?
. Комутационната апаратура, предназначена да защитава електрическите вериги ниско напрежение от повреди и къси съединения, се използва под термина автоматични прекъсвачи. За разлика от тях, защитната комутационна апаратура в мрежи средно и високо напрежение се нарича само прекъсвачи....
http://engineering-review.bg/engineerin ... 119&id=240
:-D
hidrazin - майстор
Заеби тва инджинерно ревю.
Чл. 1112.
(1) За ремонт или замяна на автоматични стационарни прекъсвачи се осигурява видимо разкъсване на веригата откъм източника на напрежение.
(2) Изискването по ал. 1 не се прилага в случаите:
1. автоматичните прекъсвачи са с щепселен монтаж -изваждаеми;
2. предвидено е изключване на РУ по части или е допустимо цялостно изключване на РУ;
3. осигурена е възможност за безопасна работа под напрежение с изолирани инструменти.
Видимо разкъсване се прилага не само там де. На един автоматичен прекъсвач ще му повярваш ли че е изключил или че няма да ти изиграе някоя "шега"? Щото аз оня в гащите ми, от толкова години си го нося там и още не ми е посегнал и пак му нямам вяра. :-D Какво остава за някаква си апаратура.
Друго си е видимото разкъсване при каквато и да работа. Ама това ти прекрасно го знаеш де. Или си го забравил?
chano3891 - специалист
Използва за прекъсване само когато има авария, за последно се използва преди 3 години когато един ЕЛИН (грък) се беше правил на техник по тяхното табло и го беше стопил(метален шкаф).
След тази случка шефа се бръкна в джоба и вложи малко финанси в трафопоста инак си беше чиста бомба без защити ,дори преди това баща ми отказваше да влиза и да го обслужва.
John - специалист
При правилна поддръжка и оразмерени ВП-та,ги предпочитам пред вертикални/хоризонтални предпазител-разединител измислици.
БайТанас - специалист
Не разчитаите много на произведеното от НИКДИМ .Както разединители така и предпазители. От личен опит го знам . Като че ли са гледали филма за планираното остаряване. Производството им не е това което беше. Търсете си качествена апаратура.
John - специалист
Ядох им попарата ,с техните мощностни разединители,но с ВЛД-тата не съм имал проблеми.Както се казва :"Всичко е според зависи" :)
dtmf - специалист
http://jeanmueller.de/produkte//data/im ... _ltl4a.jpg
Доколкото съм виждал от тази марка има най много изгорели, сякаш ги правят от картон))
Не че онези антики от миналия век са стока.
hidrazin - майстор
Де да знам дали има най-много изгорели? :? При мен бачкат 40 бр. от тези големите на снимката и още 40 малки. За сега е изгорял само един.
Някой беше забравил да стегне болтовете към шината на едната фаза от долната страна. :shock:
Пък и башоните им вътре пак са на същия производител и са едни такива шибани кубчета.
Мисля SIBA правят такива ама не ми се е налагало да търся при тях.
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "разединител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: