• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
MIRO_073 написа:
Нищо не си направил с това WD-40. Пак ше спре, щото и по тоя път минах. Спасението е нова.
И аз съм на това мнение. Това WD ми се струва доста тънко за смазка. То ще разкара клеясалото, но мазилните му качества поставям под силно съмнение.
angel_ov - специалист
Както писах "за сега отложих купуването на нова помпа". Тази вечер разглобих и сглобих даже в момента пере под надзор :-D . Проблема е установен и при следващата и издънка бегом за помпа. Упражнението е от тренирано и за 15 мин. ще е готова. :partyman:
Имам проблем с точно такава пералня и ще съм благодарен ако някой по опитен даде съвет.
При работа на пералнята тече вода от люка. Пералнята си е старичка на около 10 години и нагоре и освен това
дръжката за отваряне/затваряне е счупена и тези операции ги извършваме с отвертка :o Гуменото уплътнение е
проверено и изглежда здраво. Та дали самият люк е за смяна и дали това е възможно или гумата на люка е вече стара
и не уплътнява? Или да сменям пералнята вече? :rolleyes:
lov - майстор
На въпросния модел не знам от какво е казана но доста често на старички машини се случва да прогние ламарината където се захваща маншона. Казах за казана защото не си уточнил от къде точно тече а и си проверявал маншона.но също и външния корпус може да е прогнил и като няма какво да подпре гумата не може да уплътни и тече.
Тъй че по внимателен оглед. материала от който са направени маншоните е държелив и не се втвърдява толкова лесно
Гумата наистина изглежда здрава,огледах колкото можах и ламарината около маншона ,но не се вижда да има
изгнило. Обаче то няма как да се огледа добре,защото маншона пречи и аз не знам дали се сваля и как. Тука едни
снимки намерих и се опитах да покажа от къде е теча на снимка 1 ,точно под люка и се стича по предната част на пералнята.
А на снимка 2 съм посочил там където пластмасовият обръч и стъклото на люка се свързват има луфт ,дали не
пропуска от там?
Прикачен файл:
пералня11.jpg
снимка 1
пералня11.jpg (13.51 KиБ) Видяна 1936 пъти

Прикачен файл

пералня22.jpg
пералня22.jpg (13 KиБ) Видяна 1936 пъти
krasi92 - майстор
Виж хубаво дали е чисто отделението за прах и маркуча дето пълни казана с вода и препарати-ако е затлачено с прахове често прелива и се стича надолу.Дръжките им са слабо място но пък са по 5-7 лева и смяната им е лесна.
lov - майстор
Ами завърти го на 180 градуса. Към корпуса е възможно нищо да не го захваща освен каналчета в гумата в която влиза ламарината> вътре към казана е тел ковто може да е с винт или пружина за натягане. като го откачиш от външната ламарина го натъпчи на вътре в пералнята и ще видиш как е. Не се лепи с нищо там така че спокойно си напъни гумата и ще се ориентираш. Така са направени че маншона се сменя без да се разглабя нищо друго. За лаик работа да го обърне максимум за 15 минути с почесването по главата. :lol:
Благодаря за съветите,но явно съм повече от лаик ,защото не ми стана ясно какво точно да завъртя и кое да натъпча навътре.
Дръжката която ми е счупена също все още не съм я сменил,въпреки че имам съмнения че може и заради нея да изтърва вода
от люка. Като най бързо решение за момента ,реших само да сваля и да залепя пластмасовата част от люка/защото ми изглеждаше да има луфт/ и да сложа силикон там където се свързват пластмасата и стъклото на люка. Днес направих проба и наистина имаше съвсем
лек теч по време на изплакването само ,но без наводнения :o Мисля че е временно решение и ще изчакам да видя на втори опит и след това може да сменя люка или пък пералнята,не се знае още. :?:
angel_ov - специалист
Дръжки има, около 7 лв. До сега счупил 2-3, жената като ме прати да видя дали е свършила пералнята и аз като забравя, че има защита и ми остава в ръката.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с пералня samsung swf 6003e" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: