Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ArturDent - Почти Безобиден
Моето решение за това е ПВЦ тръба ф63, или 50 беше, не мога да си спомня, но е точно колкото конзолата.
Режа на място колкото трябва и ръгам. Не гипсирам. Като я напънеш с крачетата на контакта, се закрепва яко.
fbr - майстор
Режа конзолата за ГК, а тя има уши отстрани, разпробивам ушите с 5 мм свредло, пирон-дюбели 5/80 в ушите и пей сърце.
Лаци - помощник
И на мен ми е писнало да оправям след некадърници.
Иначе това е решението:
Прикачен файл:
robthumbb_ltr141310.jpg
robthumbb_ltr141310.jpg (5.64 KиБ) Видяна 2776 пъти
Има ги с височина от 5 do около 30-40mm.
https://www.google.com/search?q=Putzaus ... ch&imgdii=_
lov - майстор
С риск да ме оплюят някои мастити ел. техници от форума аз процедирам така. Старата конзолла я махам с каквато намеря за добре. Де с макетен нож или резачки важното е да се извади без никакви щети. Разширявам отвора колкото да влезе новата кутия колкото се може плътно. Забравих да кажа че любими са ми кутиите или конзолите за гипсо картон. По са ръбести което е добре за залепването а и са с една идея по дълбоки и широки. За залепването ползвам полиуретанова пяна за лепене на изолация/стиропор или фибран/.Омазва К. както и отвора с пяната и с леко завъртане в дупката да изравни. Малко преди да е стегнала пяната може да се наложи корекция защото често я изплюва.
И с гипс става и е най точния начин но така е най-мързеливия начин.
8180 - майстор
lov написа:
С риск да ме оплюят някои мастити ел. техници от форума.
Колега,
Само за протокола.
И ние със сина така действахме при ремонта на апартамента му.
После му се наложи да изкарва някаква тапия и ходи на курс.

Там коментирали и стигнали до мнението, че противоречи на пожарни норми.
Дали - не знам. Иначе се работи лесно и приятно.
lov - майстор
Аз за това така и почнах поста си. В написването на тия норми понякога участват такива отявлени тъпанари дето не им е работата там. Както ще се запали пластмасата на ключа контакта или конзолата така ще се запали и монтажната пяна. Пък и какво правим примерно когато имаме направена вътршна изолация пак с такива материали. Да не би риска от пожар да е помалък когато целите стени са покрити с подобни материали. Да не говорим че вече над 90% от обавеждането е направено пак от същото.
Всеки си и а глава на раменете да мисли кое как и защо. Аз също няма да си позволя лукса на един силов контакт за печка примерно да го направя така. Но ако е на лампа или дето са предвидени малки консуматори то тогава ще си го позволя.
ditronix - специалист
Къде във връзка с темата, къде-не, пред два дни на изпит за защита на категория за правоспособност за работа с електрически съоръжения изпитващият ми заговори за трансформция на ток при заземяване на съоръжението с по-дълъг кабел и от там-опасност от токов удар за работещи в трафопоста :shock: :? Та какво толкова очаквате от един курс и формално издадена тапия. Нали ако те скъсат, успеваемостта пада и съответно започват въпросите защо е така.....
thinkpad - майстор
lov написа:
...За залепването ползвам полиуретанова пяна за лепене на изолация/стиропор или фибран/
И с гипс става и е най точния начин но така е най-мързеливия начин.
Пяната не е много по-лесна за работа от гипса. Гипсът е значително по-евтин. С гипс не се правят никакви корекции по време на съхнене. Една тръба PVC с дупки действително може да се използва за конзола. Виждал съм такива изпълнения, на места доста прилични.
lov - майстор
Е ако ползваш ръчна монтажна пяна и нямаш опит е друга работа. Иначе ти докато направиш един аз ще направя поне 2 повече. А това с тръбата си е жив кърпежлък. На хубавите конзоли си има места за захващане в винтове на елементите и аз в последно време винаги го правя. Щото ми е омръзнало да вижда полуизвадени контакти от кутиите.
thinkpad - майстор
lov написа:
Е ако ползваш ръчна монтажна пяна и нямаш опит е друга работа. Иначе ти докато направиш един аз ще направя поне 2 повече
Хехе. Знаеш ли колко му е да се цапне в дъното на конзолата гипс и по стените на дупката и да се мушне същата. То и пяната не може да се остави така и иска подмазване впоследствие. Или разчитаме контактът да го скрие?

Тема "Съвети - конзолни кутии прекалено дълбоко след шпакловка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: