• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gniav - напреднал
Отиваш в някой сервиз за перални и всеки поназнайващ спеиалист може да ти сглоби това от стара пералня.Ако имаш някоя стара даже ще ти излезе без пари (почти)
ivanovbg - майстор
Разхода на ток посочения режим с накъсване ще е поне двоен, а може и повече. Ако просто трябва да са по малко оборотите и да не са регулируеми по добре ще е с допълнителна ремъчна предавка.
hidrazin - майстор
Направо ще го забръсне с тоя маховик. Да вземе и една скоростна кутия от Голф със съединител да сложи? :shock: И оборотите трябва да се регулират при тези центрофуги. така че само с предавки няма да стане.
Не вкарвайте човека във филм. Най-евтиното и достъпно решение е един стар винтоверт с умряла батерия. Там си има и регулатор на оборотите.
Може да се намери за 10-тина лева. Може и някоя дрелка с регулиране на оборотите. Не може да няма някоя евтиния из продавалника.
А още по-добре става с четков мотор от някоя пералня.

Изображение

:partyman:
MIRO_073 - майстор
Говорите глупости. МОНОФАЗЕН асинхронен двигател не може да се регулира с честотен регулатор.
kuger - майстор
hidrazin написа:
Направо ще го забръсне с тоя маховик. Да вземе и една скоростна кутия от Голф със съединител да сложи? :shock:
:partyman:
Най-добре автоматична! :-D
А сериозно, става с варио редуктор. Имам един такъв, с верига, но е свалян от корпус на някаква машина и няма семеринги на валовете си. Пък е захвърлен някъде, та дали става за нещо, Бог знае!
Нещо 1:10 май беше.

Не го предлагам, тежък е, сигурно е ръждясал :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "регулиране оборотите на монофазен ас.двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: