шоп написа:![]()
свързването на бойлер чрез щепсел е опасно
Бойлера задължително се занулява, а с щепсел има вероятност корпуса да се офази!!!

И ако си си занулил контакта както трябва как ще си офазиш корпуса?!?
marian1 написа:Няма хлабава връзка, проверих отново!http://markita.net/klyuch-za-bojler-45a ... grand.html
Таблата който намирам - само 2 вида ми се виждат много смотани - сменям вече второ такова http://www.78bg.com/index.php?route=pro ... uct_id=141 и все се чупи нещо по тях - други не намирам - необходимо ми е табло с 1 контакт - толкова ми е отвора, а и скъпата ползва сешуар. Искам да подчертая, че въпреки че контакта е от Тошово време, беше чисто нов - бакелитов - не е амортизиран въобще, мостовака и гумения кабел, се поставени преди 2 години - всичко е ново - за това съм учуден от всичко ставащо. Няма нагар, няма захабено по тях.
Моля ако някой е виждал табло с подобни габарити и е по надеждно от двата смотани бг модела - нека каже къде - за да го сменя, че не ми е кеф там да има недовършено.
Стиви - да сменя гумирания с нов - ок! Колко мм2 е подходящо да е новия кабел и с какъв модел да го сменя? Трябва да си оставя табло, ще махна щепсела и ще свържа всичко твърдо.
hidrazin написа:Ми както трябва си е както трябва. двупроводните инсталации се зануляват с мостче между нулата и заземителната пластинка в контакта. Много добре го знаеш. какво се правишgalin56 написа:И ако си си занулил контакта както трябва ...И колко е това "както трябва" ??? За бойлер по принцип се пуска отделен кабел и не е желателно никъде да се снажда и прекъсва.
Абе големи сте "майтапчии:.
galin56 написа:Като се прекъсне нулата, веднага ще се офази. За бойлерите нулата и защитният проводник не трябва да се комутират т.е. трябва да са на твърда връзка: клема , .....шоп написа:![]()
свързването на бойлер чрез щепсел е опасно
Бойлера задължително се занулява, а с щепсел има вероятност корпуса да се офази!!!![]()
![]()
И ако си си занулил контакта както трябва как ще си офазиш корпуса?!?
Стиви написа:... Преди да го монтираш към ключа, му сложи кабелни накрайници...Шшшът... Тихо да не те чуе Тинки. Излишни разходи и много скъпо. Пък и клещи трябва да се купуват. Абсурд!
galin56 написа:.... двупроводните инсталации се зануляват с мостче между нулата и заземителната пластинка в контакта...Въобще не се правя. И се зануляват точно обратно - мостчето е между заземителната пластина и нулата. Демек нулата от кабела отива първо на заземителните пластини.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: