Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Дай снимка на чорапа за да получиш тук след дълга дискусия приемливо обяснение.
За да облекчиш следствието можеш да пуснеш и снимка на другия чорап от този чифт.
Тук е така. Когато има затруднение за отговор по темата следва:
"Пусни снимка на положението"
:-D
nеwage - специалист
натиках един маркуч в преливника на казана и го свързах с Т-връзка към маркуча за мръсната вода. Не знам дали е правилно, но така се надявам да предотвратя ново наводнение...
alsted - майстор
Неволята учи ... :wink:
Почистете филтъра на изхода като проверите чистотата на "камбанката", от която тръгва маркучето за ниворегулатора
. :wink:
При старите "Перли" с "коксов лагер",този проблем се срещаше доста често. При тях барабана имаше ход по оста за притягане на въпросното уплътнение. При леко престараване луфта мажду барабана и маншона се увеличава критично за найлонови чорапи и носни кърпички :lol: Препоръчваше се да се слагат примерно вкалъф за възглавница ... :-D
todortv - майстор
nеwage написа:
Познайте какво открих във филтъра - ЧОРАП!.... :?:
В такъв случай песимиста казва "Я, само един чорап"
Оптимиста "Я, един чорап повече" :-D
Lazy_666 - специалист
Не можах да се сдържа. :D

Field Trip - Еднодневна екскурзия.
Okay everyone! Remember the buddy system - Запомнете си другарчето, за да не се изгубите.
Изображение
kuger - майстор
alsted написа:

При старите "Перли" с "коксов лагер",този проблем се срещаше доста често. При тях барабана имаше ход по оста за притягане на въпросното уплътнение. При леко престараване луфта мажду барабана и маншона се увеличава критично за найлонови чорапи и носни кърпички :lol: Препоръчваше се да се слагат примерно в калъф за възглавница ... :-D
Честно казано, след доста години експлоатация на Перла 04 Вариант с коксов уплътнител не съм забелязал ход на барабана. Уплътнителя си беше корпус, пружина и графитен пръстен и се лепеше в гнездото си. Пружината обираше луфта. Сменял съм уплътнение, сменял съм и така дефицитните тогава 6205 2RS лагери.

За мен проблема е:
1. Нивомер
2. Спукан маркуч към нивомера
3. Запушен, или пълен с вода маркуч към нивомера.

Между другото при мен също се получи късо м/у намотките на скоростите. Но просто, когато дойдеше времето за центрофуга събаряше АП-то в таблото толкова бързо, че беше голям проблем диагностиката.
lov - майстор
При теб в случая се е получило друго. Вероятно пробив към корпус на високооборотния двигател. При пробив между намотките на двата двигателя се получава този номер с постоянното пълнене с вода още със включването на пералнята. Изпитал съм го лично на собствената си пералня ''перла 5'' преди 20 години. Повярвай ми половин ден мъки дордето да захапя от къде и защо става номера.
Просто схемното решение което е използвано позволява такъв ефект и ниворегулатора просто се оказва елиминиран.
nеwage - специалист
след като извадих чорапа от филтъра и пренаредих клемите на нивометъра си пере и центрофугира без проблеми.
kozl - майстор
Да ползвам темата за въпрос.
Тука нещо ми се губи. Преди години смменям за втори път изгорели бутони на перлата на леля ми. На третия път повредата се оказа в нивомера - стопен. И какво установих, нивомера имаше и трето положение за превишено водно ниво при което дава накъсо захранването, с вероятна цел да изгори бушона и да отпусне ел.магнита на клапана за входяща вода та да не прелее пералнята.
А как е ставало късото :? Ами лелчето редовно си досипвала вода в барабана след като нивомера е стопирал клапана и като прекали с доливката - бам бушона се стопи. И понеже прекалявала редовно и на бушона яка жица си намотала за пробно и след като бушона не гърми, късото бутоните топи. И нямаше да открия причината за стопяването на бутоните ако не бе гръмнал нивомера, та да видя, че късото идва от него. Късо, късо, а що не предпазва бушона. Ами щото той така подсилен, че добре е инсталацията дето оцеля, та се отървах само с поправка на пералня. Е и пререгулирах нивомера да допуска повече вода и проведох инструктаж на лелчето вода в пералнята с маркуча да не влива и бушона да го сменя с нов, а не с тел да го обвива.
И все пак тъпо ми се стори туй решение за предпазване от наводнение, чрез късото съединение :roll:
alsted - майстор
Смятам, че си в грешка. Кое смяташ за "третото положение на нивомера"? Принципно той е за две нива - ниско (за пране и 1/2 при киснене и плакнене) и високо ( за нормално количество дрехи - киснене и плакнене). Нормално отворения контакт на "ниско ниво" е да не допуска включване на нагревателя преди да е налята "минимум" вода (за да не изгори на сухо). Така през него тече най-големия ток - почти 10Ампера. При не най-добър контакт между н.о. пера на "пресостата", следва тяхното загряване и постъпателно придвижване на въпросния елемент към небитието :wink: Лично мнение. Ако някой има друго обяснение - моля да сподели Изображение
От "високото ниво" се ползва само нормално затворения контакт (т.е. този, който при достигане на въпросното ниво на водата в казана, се отваря и спира притока на вода чрез изключване на магнетвентила.

Тема "Перла 05 - прелива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: