Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
ivan7503 написа:
...бубинката го е прецакала предполагам на нея пише 0.10А. На тернометарът пише 0.03А.
Не го е прецакала бОбинката а ти си го прецакал. Кое е по-голямо 0,1 или 0,03 ???
Освен това написания ток на бобината е за включено състояние. Тока на включване на контактора е няколко пъти по-голям.
А накрая - няма смисъл да оцвъкваш целия форум заради един бивш контактен термометър. :-D
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 18&t=49071
Ето ти един свестен терморегулатор:
http://dobrikit.net/TERMOREGULATOR12-in ... p-203.html
И сензора за температурата не са крушките. :-D
:partyman:
Junak - майстор
ivan7503 написа:
nikolovvd написа:
Какъв е сензора за температурата?
4бр.крушки по 40 W.
:rolleyes:
nikolovvd - майстор
Аз затова попитах какъв е сензора за температурата, защото за точно регулиране на температурата се ползват интегрални схеми-термометър, които се настройват в завода и гарантират точност от 0.1 от градуса за бюджетните.
ivan7503 - помощник
hidrazin написа:
ivan7503 написа:
...бубинката го е прецакала предполагам на нея пише 0.10А. На тернометарът пише 0.03А.
Не го е прецакала бОбинката а ти си го прецакал. Кое е по-голямо 0,1 или 0,03 ???
Освен това написания ток на бобината е за включено състояние. Тока на включване на контактора е няколко пъти по-голям.
А накрая - няма смисъл да оцвъкваш целия форум заради един бивш контактен термометър. :-D
http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 18&t=49071
Ето ти един свестен терморегулатор:
http://dobrikit.net/TERMOREGULATOR12-in ... p-203.html
И сензора за температурата не са крушките. :-D
Е какво да напрая не съм на ти с електрониката....затова се обръщам към вас професионалистите...не може човек да разбира от всико...абсолютно същият регулаторго имам...не е точен откъм температура затова исках да опитам с жевачен....
Draganov - специалист
Намери си реленце и адаптер за него (напр. за 5 волта).Живачния термометър да комутира бобината на релето а контактите му да включват мощния контактор.
Ако на живачния термометър се е разкъсал живака,нагрей го внимателно да отиде до макс. и го охлади.Премери го с мултицет дали контактува.
gogo7777 - майстор
Понякога живака се къса безвъзвратно. Аз съм оправял такива, като го охлаждам и след това го топя в чаша с топла вода. Не винаги номера се получава, но не коства нито време нито усилия. Такива термометри съм потрошил доста :)
pipilica - майстор
Прекъснат живак бутам във фризера и се събира всичкия с нагряване е малко опасно да не се спука тръбичката. Релето трябва да е високоомно.
hidrazin - майстор
За съжаление не винаги се получава. Не е въпросът само до прекъсването на живата.
При такова искрене в тръбичката тя се покрива с част от изпарения метал на електродите и живака.
Абе ако се разгледа под лупа направо си личи как е потъмняла там. После живакът започва да се къса на същото място.
При мен от една кутия такива прецакани само два успяха да тръгнат наново като хората.
Може пък да е бил късметлия ама с тоя контактор....
ivan7503 - помощник
hidrazin написа:
За съжаление не винаги се получава. Не е въпросът само до прекъсването на живата.
При такова искрене в тръбичката тя се покрива с част от изпарения метал на електродите и живака.
Абе ако се разгледа под лупа направо си личи как е потъмняла там. После живакът започва да се къса на същото място.
При мен от една кутия такива прецакани само два успяха да тръгнат наново като хората.
Може пък да е бил късметлия ама с тоя контактор....
Да благодаря за съветите ...направихго нагрях живака с запалката и го поставих в чаша тудена вода....наистина тръбичката на живака е направила нещо като нагар....побах го с мултицетът контактува дано да не се промени работата....
nikolovvd - майстор
Комбинирай го и с електронен терморегулатор, за да не стане издънка. Има схеми със следене на 4 температури - "ниска-аларма", "ниска", "висока" и "висока-аларма". Ниска - за включване на нагревателя, висока за изключнане на нагревателя и двете алармени - за аварийни ситуаци, когато нагревателя е изгорял или има повреда в терморегулатора и стане прегряване.

Тема "помощ за терморегулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: