Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Johny - майстор
Колеги, дайте да не се увличаме, моля! Мощност от 3,8kW са само ~18A. Какви 4 квадрата, какви твърди връзки? Да не ви напомням, че това е мощността на всички котлони и фурната включени едновременно :? . Това да да не е ресторантска кухня.
Монтирай си еди щепсел и си празнувай със здраве. Вече 20 години различни печки работят в кухнята ми със щепсел....
monster18 - специалист
Ясно колега а как да разбера кои 3 кабела от първата снимка да вържа на щепсела а четвъртия да изолирам
moimoimoi - майстор
даже е 3.3 кв, с щепсел нема проблем
ама нали казах че има и по 11кв,-4 керамични плочи и фурна

ами тоя извадения ти ли го извади или си беше така?

от снимката дето е на кутията на печката не се вижда добре ,ама нали само три кабела са свързани? а четвъртия е отрязан?
Последна промяна от moimoimoi на пон дек 29, 2014 8:56 pm, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
Принципно си прав относно правилото за едновременноста,но откъм правило не.Първо шукото е 16А макс а като се позапече контакта и щепсела държи даже и на по малко,като принципа тук е колкото по малко се изключва щепсела толкова по добре.А иначе по разни нови години,РД та и тем подобни празници може да се готви дооста дълго време и доста голямо меню от тенджери и тави.
nikolovvd - майстор
На първата снимка двата кабела вторият и третият ги свързваш на двете метални щекерчета, а жълто зеления кабел (първият от ляво на дясно) на заземяването.
Иначе принципно на втората клема трябва да е жълтозеленият. Ако обърнеш внимание от втората клема има метална пластина за заземяване, но втората снимка подсказва как да се свърже.
Последна промяна от nikolovvd на пон дек 29, 2014 9:04 pm, променено общо 2 пъти.
moimoimoi - майстор
ето така,и за да не сбъркаш нещо направо е тоя дето е излишен го резни

Прикачен файл

7814027I.jpg
monster18 - специалист
Благодаря ви наистина много колеги за помощта утре започвам :) а този излишния дето не е вързан на снимката само излоация няма да го режа ако не пречи :)
Johny - майстор
Не зная как е работила печката, но на втората картинка мостчетата трябва да са между 1 и 2, 2 и 3 клеми, а там са само между 1 и 2. В резюме на клеми 1,2 и 3 се подава фаза, на 4 и 5 - нула. Това е условно заради щепсела, но на клема 6 задължително жълтозеления проводник към корпуса на печката.

Прикачен файл

2.gif
2.gif (1.42 KиБ) Видяна 1163 пъти
moimoimoi - майстор
и аз това питах по горе ама автора каза че си работи.
а едно нещо работи ли-не се пипа!
fikata - майстор
Johny =D>
Месинговите подвижни пластини/мостчетата/ трябва да са три броя.
Според приложената снимка:
На горния ред от ляво на дясно двете клеми трябва да бъдат с мост: там е нулата
На долния ред трите клеми трябва да бъдат премостени с две пластини:там е фазата
Това е смехата на свързване при монофазно захранване 230V

По клемната кутия печката ми прилича да е Gorenje, но по принцип свързването на почни всички битови печки е по този начин

Тема "Проблем със свързването на печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: