• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kostabosta - помощник
kozl написа:
Като за начало смяна на основа. :?
Пак ли? Вече веднъж съм я сменял... Почистването ще има ли ефект?
hidrazin - майстор
Първо тоя башон трябва да издържи едни 100-тина ампера поне за час и половина преди да изгори.
Второ стопяването му може да стане и при по-малък от 63А ток ако е имало лоша връзка в башона (нагорял, грапава или неравна основа, слабо стягане, некачествени материали...)
И да смени магазина да не мислиш че някъде другаде ще ми продадат друг модел бушони?
Да си слага едно АП.
:partyman:
FM STEREO - специалист
Махни го този с патрона и сложи ТОЗИ и забравяш за проблема :wink:
bobko - специалист
petkomz написа:
Смени и магазина за предпазители! Тая керамика така да се огъне, да знаеш че през предпазителя е минавал ток доста повече от 63 А и то за не малко време!
Може,човека да си има някой братовчед вързан към неговата ел.инсталация с което да повишава драстично тока.Нека да премери еднакви ли са токовете след главния предпазител и началото на главния 50-амперов автоматичен,може да открие разлика :)
kozl - майстор
50 А ти е тока само от проточния бойлер. Ако не ти сработва АП на апартаментното табло при включен бойлер + печка, значи трябва и него да смениш. Щом в главното табло е стопяем, бързината на този в апартаментното според мен не е от значение, така че с крива С е подходящ АП. Коя марка - АББ, Еатон (Мьолер) или Шнайдер :?
Според мен от редовно претоварване имаш повреден АП 50А в апартаментното табло и вече влошена проводимост на предпазителя и основата му в главното табло. Така стопяемия предпазител работи и като нагревател.
И замери пада на напрежение на основата в главното табло при включен проточен бойлер, че е по-лесно от това да премериш тока. Примерно ако е 10 волта, а бойлера лапа по около 50 А това е 500 вата подгряваща мощност в керамичния препазител и това го изчервява без да е претоварен по ток.
dobcho_vn - специалист
Аз помежду другото да питам - откъде ти дойде гениалната идея да слагаш проточен бойлер с мощност колкото за един апартамент?
По темата - щом не задейства, най-вероятно си прехвърлил броя на аварийните му изключвания и е за подмяна.
Понеже спомена между другото една опасна операция - избий си я от главата, че да не пишат после някъде!
Само на мен ли ми се струва, че този патрон е преправян? Като гледам нещо много ме съмнява, че made in home!
Лепваш бележка на входа ден по-рано и на следващия ден действаш максимално експедитивно при изключено напрежение, слагаш автоматичен 63А с крива С, а другия 50А с крива В.
kozl - майстор
Е аз съм така, но откак го направих туй не съм имал случай на проба кой ще превари да изключи. И а дано и да ми се не налага :wink:
thinkpad - майстор
FM STEREO написа:
Махни го този с патрона и сложи ТОЗИ и забравяш за проблема :wink:
Елмарк ли трябваше да дадеш точно? По-хубаво Чинт. Сериозно, Елмарк не са стока. И проблемът с автомата е, че по-малко латентен, отколкото този със стопяемата вложка и няма поведението на стопяем при моментно претоварване.
---
Трябва да отбележа, че цялата партида е обикновено 6/10kW. Само този бойлер 12kW я надвишава. Общо взето каквото и да сложиш, както и да го мислиш, тази инсталация ще работи в авариен режим.
FM STEREO - специалист
Напротив "Елмарк" са си много добри,вероятно си попадал на ментета.
hidrazin - майстор
Няма такова нещо като менте на Елмарк и не може да има, защото няма как да има по-големи боклуци от оригиналите.
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Проблем с автоматичен бушон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: