Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
И много правилно постъпва. :)
kolev_k - специалист
exvitermini написа:
Има един ТВ доставчик, който се опитва да занулява коаксиалната си мрежа от нулата на всеки абонат с кабел от близък контакт до оплетката на кабела.
И ти искаш да ползваш нулата на комшиите през коаксиалната мрежа? :shock: Не се ли сещаш че така ще пребиеш някого.Ти си луд.
И мощността на консуматорите не се измерва в КВ/ч
exvitermini - специалист
kolev_k написа:
exvitermini написа:
Има един ТВ доставчик, който се опитва да занулява коаксиалната си мрежа от нулата на всеки абонат с кабел от близък контакт до оплетката на кабела.
И ти искаш да ползваш нулата на комшиите през коаксиалната мрежа? :shock: Не се ли сещаш че така ще пребиеш някого.Ти си луд.
И мощността на консуматорите не се измерва в КВ/ч
Абе нормален, я кажи къде написах, че искам да ползвам нула на комшиите по оплетката? Аз отказах да ми пипат в контактите, но какво става с тези, които се съгласяват? Можем ли ако няколко комщии си занулим оплетките да се ебаваме един друг по някакъв начин?
FM STEREO - специалист
Ще отчита този ел.мер от който се взима фазата,а нулата е без значение за ел.мера,за това ти си я вземи директно от твоя си ел.мер,не от съседни за да не стане някой сакатлък,случайно ако се получи прекъсване на чуждата нула,освен това така се товари чуждата повече ако я вземеш от друг,което не е редно и забранено,навремето някой си мислеха че като откачат нулата от ел.мера и я вземат от чешмата ще спрат отчитането му да ама сега всички ел.мери са на улицата и тяхната нула е директно свързана в таблото!
exvitermini - специалист
FM STEREO написа:
Ще отчита този ел.мер от който се взима фазата,а нулата е без значение за ел.мера,за това ти си я вземи директно от твоя си ел.мер,не от съседни за да не стане някой сакатлък,случайно ако се получи прекъсване на чуждата нула,освен това така се товари чуждата повече ако я вземеш от друг,което не е редно и забранено,навремето някой си мислеха че като откачат нулата от ел.мера и я вземат от чешмата ще спрат отчитането му да ама сега всички ел.мери са на улицата и тяхната нула е директно свързана в таблото!
Аха, благодаря ти за отговора.
elenmet - специалист
А ако се откачи нулата от електромера и се вземе нула от друго място какво ще стане?
Andri01 - майстор
Ще спре,но ако е напълно откачена от ел.мера / ама на улицата ще те хванат и.... :axe: /. На старите /механичните/ тя влизаше в една клема и излизаше от съседната. Там се откачат кабелите и от двете клеми.
DMN - майстор
Тъй, ясно че темата взе да отива към типичната българска черта - кражбата. Понеже аз също съм българин, трябва да бъда солидарен със сънародниците си.
Искам да попитам и аз нещо - ако ми хрумне и аз да крада като истински българин(в случая ток) - какво ще стане, ако моят апартамент е на една фаза, а съседния на друга и включа някакъв консуматор между двете фази - все ще намеря начин да измисля нагревател, които да удържи 380V. Ще въртят ли електромерите? Тъй като вече нулата не играе?
FM STEREO - специалист
Да ще въртят и двата електромера ако включиш нагревател за 380v между двете фази,нямаш сметка от това,хем ти ще плащаш,хем и комшията ще извие че има огромна сметка за ток и най накрая ще те хванат. Ако искаш да крадеш,откачаш си кабела идващ от таблото и пускаш нов като се закачаш на някои захранващ кабел от главното табло.Иначе за ел.мерите има една цака,отвива се мостчето между напреженовата и токовата намотка и той не отчита,но за това ти трябва достъп до него,освен това има и пломба на капака му и ако я скъсаш ще те гепат. :!:
DMN - майстор
Колега FM STEREO, явно съм труден за разбиране, когато вложа ирония. Писна ми да чета мнения как свободно се дава акъл във форум, който много уважавам - мнения от сорта на:
как да използваме дърводелска стяга за да спрем водомера
как това ставало и с магнит
какво ще стане, ако взема нулата от съседа, а пък фазата от комшията - ще върти ли електромера
Такива мнения според мен веднага трябва да бъдат изтривани. Има много полезни теми, в които можем да си ги мерим...знанията!

Тема "Какво се случва с отчитането при снабдява от два електромера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: