Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
KingLin - майстор
Чичка?!? Не бяхте ли на БАТКА вече там? :lol: :lol: Мани бегай че ше оспамиме с тъпизми :) Щом не си нагъзинер жив и здрав бъди :partyman:
valentino76bs - майстор
Верно чисти :)
Последна промяна от valentino76bs на съб яну 17, 2015 9:35 am, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
Шом са ЛЕД лунички то трафа ще е мижав и не ти трябва отделно място за него,ще го навреш в един от отворите за лунички.Кажи колко вата ще са луничките за да се разбере какъв трябва да е трафа.
enviro - специалист
Незнам не съм ги гледал още сммисъл ще взема такива който ще светят прилично а не да е мрачно вътре :D взел съм само телата вмоемнта.
chapara - майстор
Сложи си луни на 220 Волта :wink:
enviro - специалист
Много ми е труден избора един ми казва на 12 друг на 220 :D
galin56 - специалист
Преди няколко месеца правих ремонт на банята, 6 луни по 3 или 4 вата са, бяла светлина, вътре стана като ден, а бях доста скептичен преди да ги монтирам. На 220В са.

Прикачен файл

PB090166.gif Bania
ditronix - специалист
Вемай 12 V. Съображенията ми са две- от гледна точка на безопастността- все пак е баня и ще е влажно, а и са много по-надеждни от 220 V. 6 броя са твърде много, у дома в банята са само две и светят достатъчно, жена ми бродира в хола :-D , ама като си ги предвидил толкова- слагай 3 W. От някой магазин или сервиз за видеонаблюдение си вземи импулсен адаптер 12V/2-3A за да нямаш проблеми. Боклуците, които продават със светодиодните лампи изкарват ден до пладне. Идеята ти с ревизионен отвор, през който ще можеш да подмениш я захранване, я нещо друго да направиш е добра. Аз в коридора съм организирал нещата така, като съм напускал още куп жици с идеята по-нататък да направя разни неща и всичко е събрано там.
chapara - майстор
ditronix написа:
Вемай 12 V. Съображенията ми са две- от гледна точка на безопастността- все пак е баня и ще е влажно, а и са много по-надеждни от 220 V.
Че то до трафа нали са пак 220В :roll: Най важното е луните да са противовлажни :wink: А за надежността въпроса е доста спорен :idea:За надежността пък на трафа :-D :?
enviro - специалист
Общо взето днес пробих дупките взех от бриколаж някаква крушка диодна около 9лв с 2 год гаранция студено бяло :D , отидох пробвах да я включа що годе добре свети само на крушка 220В но като я облека с тази луна която по горе споменах че съм купил светлината се намали пъти повече, явно ще трябва да търся друг модел луни да не са с матирани стъкла, иначе трябва с допълнително фенерче да си светя :D

Тема "захранване за луни баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: