Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
shadow__01 написа:
Да попитам аз колко струва една прецизна настройка на уред в БАН или където там ги правят по еталон за точно напрежение, съпротивление и ток?
Има калибриране, но може да искаш и само проверка. За комбиниран прибор 100-110 лева за калибриране. Някои и 200 искат. Зависи от точките

2.2. ЕЛЕКТРОИЗМЕРВАНИЯ - КАЛИБРИРАНЕ на СРЕДСТВА за ИЗМЕРВАНЕ
2.2.1. Амперметри и волтметри за постоянен и променлив ток, еднообхватни
160 лв. 30 лв. за всяка допълнителна точка
2.2.2. Амперметри, волтметри постоянен и променлив ток, многообхватни
180 лв. 30 лв. за всяка допълнителна точка
2.2.3. Комбинирани уреди за I, U, R (мултицети)
220 лв. 30 лв. за всяка допълнителна точка
2.2.4. Калибратори на постоянен и променлив ток и напрежение
370 лв. 30 лв. за всяка допълнителна точка
2.2.5. Цифрови R, L, С измерители
240 лв. 30 лв. за всяка допълнителна точка
Последна промяна от Junak на пон яну 19, 2015 6:26 pm, променено общо 1 път.
Junak - майстор
thinkpad написа:
Junak написа:
Има програми, които показват много точно напреженията на захранването. Може да си качи някоя и да гледа
Няма програми, на които да можеш да разчиташ за напрежения. Показват често абсурдни стойности. Защото информацията от сензорите трябва да се интерпретира от програмата. :) Виждал съм програма, която на 12 волта линия на захранване показва стойност от 8V. Сам си прави сметката дали при 8V може да функционира нормално компютъра.
Така си мислиш ти :-D
dtmf - специалист
Има специализирани чипове използвани за еталонни напрежения. С тях за Китаец става .
FM STEREO - специалист
Имайте в предвид че някой китайски уреди при спадане на на напрежението на батерията започват да отчитат по висок волтаж,така че колкото и да ги калибрираш от тях нищо не става освен само за ориентировъчно измерване :wink:
pif4o - специалист
Няколкото които имам са китайски, ама единия ми е такъв , дали го бива?

Прикачен файл

IMG_20150119_194914.jpg
vlax - майстор
pif4o написа:
Няколкото които имам са китайски, ама единия ми е такъв , дали го бива?
Бива го
Valkooooo - специалист
Баща ми има такъв: http://www.radiomuseum.org/r/goerz_unigor_4p4.html . Много голям клас на точност , аз ползвам този: http://rw6ase.narod.ru/000/rez2/c4312.html И от двата съм доволен. Все пак имам и цифров , но тези ги харесвам повече.
hidrazin - майстор
Голям, голям, колко да е голям? Ами 1,5% на постоянен ток и напрежение, 2,5% на променливо напрежение и 5% на обхват 5000V.
Ток измерва само до 1А и то постоянен. Променлив не мое да мери.
Ако тая цешка (Ц4312) ти я е дал баща ти, определено се е прекарал. По-добра е от Унигорчето.
Има по-висока точност, измерва и променлив ток. Даже е до 6А.
Иначе унигорчето е било добра машина ... преди 20-30 лета. :)
:partyman:
ditronix - специалист
Пифчо, BECKMAN-а е убиец! Такова куче рядко се среща! Имам го от 1988-а и още работя с него. С оригиналните си щеки е, същия такъв пожълтял, не се спира по цял ден! Опита се един малоумник навремето да го изпържи, почти успя идиота, ама в София ми го ремонтираха и така до днес/ Имам и други прибори, но този е най-ползвания. Колкото до проверка на точността на приборите- идеалният вариант е използване на еталонен елемент, ама това е почти невъзможно според мен. Затова с добър прибор може да се измери някакъв захранващ блок и след това- проверка с другите прибори. А, да , и да са с нови батерии, че наистина батериите скапят ли се, показанията стават фантастични!
pif4o - специалист
Мерси колега ditronix, на мен не ми трябва кои знае каква точност, предимно меря по автомобилите, достатъчно е да е точен един знак след запетаята, примерно 12,6 волта на акумулатора, сега китайците покраи него показват с разлики до полвин волт :) Този уж показва вярно но се запитах мога ли да го проверя по някъв начин, така че ще съм благодарен на някои колега от Пловдив с точен мултицет да скокна до него да видим моя спрямо неговия какво показва :) Иначе батерията му е нова , ползвам само алкални.

Тема "Въпрос за мултицет-сверка на показанията." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: