Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
elenmet - специалист
Мдаа, мистерии. Може пък да е задействане на защита от комутационно пренапрежение :?: .

Това ме подсети за една история отпреди 20години. При колегата идва да сподели проблем възрастно семейство. Живеят в къща, която опира на тротоар. Преди няколко месеца енергото сменило кабел, трасето е под тротоара. И от тогава периодично, особено нощно време, се чувало бучене, някой път съчетано с трус като при земетресение, като дори се клатели леглата в къщата. Били им казали, че е от кабела на енергото. Колегата слага очилата за четене на върха на носа, подготвя се да записва и почва да разпитва: а колко пъти средно на денонощие; а по кое време най-често; а разтрисането вертикално ли е или хоризонтално; а могат ли да възпроизведат шума/бученето. След като му казват че най-често е около 22,30ч., той задава доуточняващ въпрос дали е малко преди или след 22,30ч. Хората си тръгват, доволни че им е обърнато внимание, че ‘докторът’ е поставил диагноза и е обещал да вземе мерки. В крайна сметка се оказа, че проблемът е от водопровод.
FM STEREO - специалист
Авторе,не си описал в какво се изразява това прекъсване,явно в телевизионният сигнал, ако си на кабелна телевизия с цифрови пакети,смени сплитера с такъв за цифров сигнал,старите сплитери за аналогов сигнал имат по голямо затихване и ако сигнала от кабелната ти е слаб е възможно да се появи прекъсване,когато се угаси крушка се получава искра от ключа,която е един вид електромагнитна вълна и оказва смущение в сигнала на телевизията ако той е слаб,при хладилника се появява от искрата появяваща се при затварянето на вратата му,тоест когато лампата в хладилника се изключва.Решението е смяна на сплитера,ако си на кабелна ги викни да си оправят сигнала,можеш да си сложиш усилвател,но доставчика на кабелната ти телевизия е длъжен да ти осигурява качествен сигнал.
Tisho - специалист
Здравейте,на кабелна съм с цифров приемник,преди малко изключих кабелната и пуснах на ефирната,като разкачих кабелите от приемника и сложих една антена,но проблема остава.Прекъсването е все едно когато пуснаха в началото цифрова ефирна и вали дъжд,картината се размазва и застива,нещо подобно е и при мен,но само за секунди и се оправя.Пробвах и с друг телевизор,но пак същатата работа.
FM STEREO - специалист
Вероятно при теб осветлението и контактите са ти на един токов кръг,а не трябва да е така,виж в таблото колко предпазителя има,осветлението трябва да е на отделен предпазител,контактите на друг,отвивай един по един от предпазителите и виж къде има напрежение и къде няма,преди обаче да започнеш с отвиването им ако са винтови разбира се,изключи мощните ел.уреди като бойлер,готварска печка,за да не се появява искра(да ти праска) бушона в ръцете докато го отвиваш,ако са автоматични,няма проблем да ги свалиш под товар. Ако се окаже че осветление и контакти са на един токов кръг(бушон) от там идва проблема.
fox_vt - майстор
a3ot написа:
Самсунг- Лджи- спираш климатика..... пуска се телевизора :gott:
Аре ся 10 години таралянкам LG в разклонител със приемник на булсат и климатик и тоя разклонител свързан в токов кръг със половината апартамент и няма проблеми.Не си измисляйте несъществуващи неща.А и LG са с една идея по добри от самсунг.Поне стария материал де :-D
Whitesnake - специалист
FM STEREO написа:
Вероятно при теб осветлението и контактите са ти на един токов кръг
Допустимо е свързването на осветление към кръг за контакти. Обратното не е и идва от факта, че кръг за осветление може да ползва по-тънък проводник и/или по-малък предпазител. Имам някакво усещане, че захранването на телевизора не е много в час и поради това дори малки смущения му влияят.
FM STEREO - специалист
Дори и захранването на телевизора да не е много в час,в самото захранващо стъпало на приемника има стабилизатори на напрежение и филтри от което следва,че проблема не е в зхранващото напрежение. Трябва да се провери коаксиалният кабел на телевизора или буксата към него,ако кабела остарял при слаб е възможно искрата от ключа на лампата да създаде проблем с приемането,автора да провери дали масата,ширмовката на коаксиалният кабел не е пркъсната от буксата. Има доста некачествени коаксиални кабели,почти 100 процента съм сигурен че проблема е в коаксиалният кабел или буксата.
Tisho - специалист
По горе споменах,че пробвах на друг телевизор и без кабелна,а на ефирна с антена,но проблема си остава.Осветлението е на отделен предпазител,не съм споменал,че проблема е от поне една година,но аз не живея в този апартамент и не съм обръщал внимание,но сега се наложи известно време да съм тук и наистина е малко неприятен проблем.
krasi92 - майстор
А чезне ли когато в близост до него ти звънне джиесема.
FM STEREO - специалист
Tisho написа:
По горе споменах,че пробвах на друг телевизор и без кабелна,а на ефирна с антена,но проблема си остава.Осветлението е на отделен предпазител,не съм споменал,че проблема е от поне една година,но аз не живея в този апартамент и не съм обръщал внимание,но сега се наложи известно време да съм тук и наистина е малко неприятен проблем.
Провери ли кабела и буксата,казваш че си пробвал на ефирна телевизия,с каква антена? Ако е с вътрешна и сигнала е слаб,ще ти прекъсва.

Тема "Странен проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: