Whitesnake написа:Като е 12V батерията, купи си един акумулатор на 12V(малък) и си ползвай винтоверта с акумулаторчето. Трябва да се разглоби иначе, елементите да се измерят, да се заменят повредените. Скъпо занимание може да излезе подмяната на много на брой елементи.Не се сменят само повредените.Сменят се всичките.Все едно в конски впряг да сложиш млади коне които освен товара ще теглят и старите коне.И после се чудиш що на някой елемент му се е сменил поляритета.Ми щото е издъхнал и тока на останалите елементи го"зарежда"на обратно.А елементите които са горе-долу читави си ги ползвай за по-неотговорни нужди.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kolev_k
- специалист
30 мнения в "Рециклиране на капсулована батерия"
kolev_k написа: И после се чудиш що на някой елемент му се е сменил поляритета.Ми щото е издъхнал и тока на останалите елементи го"зарежда"на обратно.Това ако не бях го видял с очите си - нямаше да ти повярвам, ама сега го потвърждавам.

Whitesnake
- специалист
kolev_k написа: Не се сменят само повредените.Сменят се всичките.Има 2 варианта - или повредените, или всички. Вярно, най-добре всичките, но сиромашия - живот. За това старите елементи се проверяват и мерят - как по-точно се държат. Общо взето, най-скапаните лесно се познават - не държат номиналното напрежение.
lov
- майстор
Вече не ме учудва нищо. Тъкмо се преборих с една батерия на SKIL. Съжалявам че не снимах кое как е че ми бехе много студено снощи в гаража, но поне лесна за разглабяне. Изненадата е че в место нормални батерии за които е проектиран бокса вътре са натъпкали следващия по малък размер. Като за целта е направена специална пластмасова вложка която да запълни останалия обем. Съответно никъде по корпуса не е отразено капацитета. На батерийките пише 1200 mA/h но производител или нещо подобно нема. Та купуваш си нещо и в крайна сметка разчиташ на честната дума на търговеца. Довечера ще снимам какво изтърбуших от вътре.
stefan_mil4ev
- специалист
Стана работата. Отрязах я с дремела, стана много фин срез. Сега остана да я закарам на рециклиране.
stefan_mil4ev
- специалист
Че размера на литиевия пакет не е ли същия по размер?
lov
- майстор
В пъти е по малък. Ето един пример за капацитет и размери който копнах на бързо 11.1V 2200mAH 8C Lipo Battery Dimensions:( 9.5 x 3 x 2.1 )cm
Абстрахирайки се от този капаците щото те китайските мерни единици не са като нашите
ще можеш да събереш 2 в бокса че и ще ти остане място и платчица за следене на заряда. Като казах капацитета на един елемент няма да е 2200mAH но на 1500-600 са го докарали на елемент.
п.п.Не помня вече какво събрах в дръжката че беше много отдавна и това ти е само като пример.
Абстрахирайки се от този капаците щото те китайските мерни единици не са като нашите

п.п.Не помня вече какво събрах в дръжката че беше много отдавна и това ти е само като пример.
Тема "Рециклиране на капсулована батерия" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература