• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
griffin - майстор
Малко снимки.
В крайна сметка взех кутии за гипсокартон както беше препоръката изрязах дупката в ламперията за новата кутия, а гърлото на старата го направих леко на фаска така че дъното на новата кутия да се напасне към гърлото на старата. Гледайки новите кутии си мисля че могат да се надграждат в дълбочина ако се сложат по дълги винтове. Моя случай не беше такъв :-D .

Прикачен файл

DSCN1417.JPG

Прикачен файл

DSCN1416.JPG
drastar - специалист
Не копувай ел материали от близкото брико, потърси магазн Rexel, там ще намериш каквото ти е нужно с много добро качество.
griffin - майстор
Ходих веднъж там, наистина имат страхотни неща обаче цените са космически. Тъй като купувах материали за инсталация след оглед на цените кабелите и някои дреболии ги взех от брикоти цената е на половина, а табла предпазители и други от българия си вкара. Тук материялите са по-лесни така да го кажем за работа ама цената не ми хареса :-D.
В рексела бих отишал само за нещо специализирано. Не знам при тия цени на материалите професионалистите докарват сносни цени на офертите си :). Сори че много избягах от темата с кутията :-D.
drastar - специалист
Изобщо не съм съгласен за цените. Всеизвесно е, че в бриката е много по скъпо.
Това е малък пример, и разлика в цените на рексел в белгия и франция почти няма (работил съм и във франция, затова знам)
http://www.bricodepot.fr/auch-pavie/ele ... encastrer/

пп. цените в рексела са без ддс, но и със, пак е по евтино .
пп2. 8,55 е кутията за 3 поста, а в рексела 5,71

Прикачен файл

Capturer.JPG
griffin - майстор
Може, но поне това което гледах кабели 1,5 в рексела бяха 32 цента на метър в брикодепо бях зел ролките на 15 евра за 100 метра. Иначе в рексела ме подразни че на място няма нито една цена и за всичко трябва да питаш. Може би ако почна да се занимавам с това на профи начала и рексела ще преслушам, но за сега :). Кутиите дет съм ползвал на дебифлекс бяха по 1,3 мисля на брой но всички останали вкл. и легранда ми се сториха с кофти конструкция :-D.
vk - специалист
Ползвайте конзолни кутии на Kopos Kolin
http://www.kopos.com/en/eum-elektroinstalacni-krabice
Мисля че единичната е 35-40 стотинки, какво е това 1.27 €
  • 1
  • 2

Тема "Преправяне на кутия за контакт - има ли лесен начин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: