• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ArturDent - Почти Безобиден
vk написа:
А няма нов консуматор, две крушки светят в тоя гараж. Разделянето не води към повишено потребление. Узаконена кражба е това положение.
А с какво ти гарантираш че няма, дори за в бъдеще повишено потребление?
Нали гаража ще се продава. Сега има две крушки, утре два електрожена. Това за тях си отделен имот/обект.
Затова му трябва проучване за мощност, проект и т.н.
Сега например си имаш 6 kW със съответния бушон, примерно 25А.
Ще се съгласиш ли на "разделяне" на две по три ... ама да ти смъкнат и големината на бушоните на по 16А. Щото така правят.
Колкото заявиш - толкова бушон ти слагат, нищо че цената е същата.
elenmet - специалист
kozl написа:
elenmet Тези стойности са ми познати, но важат ли още? Преди като посещавах центровете на ЧЕЗ, тази таблица я имаше залепена при образците. Сега не я видях. И като попитах къде мога да се ориентирам за такси присъединяване и г-жата на информацията ми се усмихна любезно - при проучвателите.
Важат, що да не важат. Още повече че са публикувани на страницата на ДКЕВР заедно с актуалните цени на тока. Виж, чез-а може да си е въвел и необявени такси 'проучвател', 'присъединител' и т.н. В клиентските центрове не знам, но на сайта им няма и намек че има такива цени (за присъединяване). Но пък другите са ги написали: https://www.evn.bg/Chastni_klienti/Elek ... dinEl.aspx ; http://www.energo-pro-grid.bg/bg/Ceni-z ... ediniavane

Явно на чез тарикатлъка им е основна тактика, не че и при другите не е така... Когато преди близо 10 години беше приет този подход за еднакви в страната цени за присъединяване, точно чез почнаха при смяна на титуляра на съществуваща партида да пробутват номера с ново присъединяване и съответната цена (скромно 444лв с ддс). И така си караха известно време, докато хората се усетиха, но глоби естествено нямаше, нито връщане на пари. Какво да се прави, болести на растежа...

Мислех да не го коментирам, но като стана дума: както казах тези цени са от 10-тина години, и никога не са променяни. Щом и сега енергото не плаче, че са ниски (а те са си доста високи), можете да си представите, как преди 10-тина години са били огромни.
kozl - майстор
Колко и как важат в ЧЕЗ ще разбера след някой друг месец, че съм подал заявление за проучване.
  • 1
  • 2

Тема "Отделяне на ел инсталацията на гараж от апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: