Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Boogiepimps - напреднал
1115 написа:
Малко е извън темата, но откъде идва тази разлика в товара на фазите?
Долу гледам вероятно е изгорял един реотан и е премостено, но това няма как да даде 30А разлика.
Радвам се ,че се светна за разликата и аз се запитах ,исках да развия гайките на всяка връзка на реотаните за да замеря колко ома ще е всеки и забелязах ,че на някой от връзките бяха разхлабени .Ако увеличиш със скрола на мишката тази снимка SDC10404.JPG (https://drive.google.com/folderview?id= ... =drive_web) , ще забележиш горе в ляво една от свързващите пластини до гайките как е тръгнала да се топи.
Не знам дали това е признак за разликата RST - R-38.7A S-68.7A T-38.7A.? Ако някой има идея да пише на 4.4.2015 съм на работа.
Благодаря ви отново за помощта.
1115 - специалист
Няма как тази разхлабена гайка да води до това.

Принципът на подобни устройства е да товарят равномерно фазите.
Последна промяна от 1115 на ср мар 04, 2015 7:35 am, променено общо 1 път.
Boogiepimps - напреднал
Замерването извърших на силовите проводници излизащи от контактора

Прикачен файл

SDC10393.jpg
1115 - специалист
Аз бих замерил наново, а и провери да няма нещо свързано и към заземяването - от там може да идва това.
Защото да ти е различен тока само на 1 фаза следва, че има консуматор между нея и нулата/земното.
Няма от къде да дойде разликата иначе.
БайТанас - специалист
На снимка SDC10404.JPG се вижда че от долу един реотан липсва там би трябвало тока да е по голям.
1115 - специалист
БайТанас написа:
На снимка SDC10404.JPG се вижда че от долу един реотан липсва там би трябвало тока да е по голям.
Няма логика!
Ако там е проблема, то натоварването на 2 от фазите щеше да е по-голямо, а то не е .

П.П. Сега като се замисля - най-вероятно има прекъсване на нагревател между 2 от фазите и затова се получава този товар.
Може и в гайката с хлабавата връзка да е проблема, но една секция от нагреватели не работи.
MamaMy - майстор
БайТанас написа:
Aз липсващ реотан не видех, но нагорели мостове и ръждиви гайки има доста. Иска основно ревизиране. Тия мостове не са пекли от нищо.
1115 - специалист
MamaMy написа:
БайТанас написа:
Aз липсващ реотан не видех, но нагорели мостове и ръждиви гайки има доста. Иска основно ревизиране. Тия мостове не са пекли от нищо.

Ама липсващ - долу в дясно е премостен с по-дълга планка. Иначе са по 7 реотана като гледам на фаза.
MamaMy - майстор
Сорри! Уж по два пъти ги броих. Явно съм за очила вече :cool:
Boogiepimps - напреднал
1115 написа:
MamaMy написа:
БайТанас написа:

Ама липсващ - долу в дясно е премостен с по-дълга планка. Иначе са по 7 реотана като гледам на фаза.

Това пречи ли да останат RST - R-38.7A S-68.7A T-38.7A.? Само да сменя планките и гайките ? Или иска нов реотан? Друг е въпроса дали ще се постигнат необходимите 1000 градуса температура без него ?
Тези дни ще вали и няма да мога да направя измервания понеже в помещението прокапва и е опасно.
Последна промяна от Boogiepimps на съб мар 07, 2015 6:40 am, променено общо 1 път.

Тема "Помощ: Пещ 1000 радуса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: