Trakehner написа:Много далеч съм от експерт по усилвателна аудио техника, но ще опитам да ти отговоря както аз виждам нещата, надявам се и някой друг да се включи....................Прави впечатление, че се изказвате изключително експертно и поетично по отношение на качествата на различните усилватели. Особено поетично за ламповите.И пример за това:
"....Няколко думи за звука: В сравнение със стандартния Gainclone на Audiosector, хибрида има много обемна сцена, много по-висока динамика ( възможно е и заради повечето капацитет, другият амп с LM3886 е само с 13, 600uF на релса ), доста по-реалистичен звук с висока резолюция и прекрасна среда. За сметка на това изостава малко в контрола на баса. По мое мнение, този вариант е минимум две класи над стандартния Gainclone с LM3886 и определено може да се нарече hi-end. Звукът е по-скоро лампов, няма и следа от леката агресия и пълната липса на сцена на тези чипове при по-семплите имплементации, по-изнесен напред и триизмерен. Пробвах го и с 6Н23П от Рефлектор, както и с ЕСС88, според мен 6Н23П на Воксход е най-подходящата. Имам и 6Н1П, която може да работи в тази схема, макар, че напрежението ще и е малко нисичко. Това от мен за сега

Това е изключително експертно и поетично изказване. В смисъл "дрън,дрън,дрън....".
Колкото до ето това: "Могат и двата варианта да се направят - лампа на входа и транзистори/чипове на изхода, както е при този конкретен проект, или транзистор/опамп на входа и лампа на изхода. Вторият вариант е доста безмислен според мен лично. Съвременните транзистори/чипове ( ще използвам означението СС за тях от сега нататък, чипът всъщност е микроусилвател в общ корпус, базиран на транзистори ) имат доста по-ниски нива на шум и изкривявания от лампите, но им липсва импулсната динамика на вторите. Ламповите усилватели изостават в контрола на баса ( най-ниските тонове ) и при използването на крайни лампи е нужен изходен трансформатор, както знаеш, който има до...................................................."- мисля, че коментарите са излишни. Дрън-дрън-дрън......
Фактът, че е направен един усилвател, лампов-не отричам, че на този етап това си е усилие-несъмнено- е за уважение! Но от там нататък .... За мен нещата са такива. Мненията ми не са обвързани с лични отношения! Който ме познава е наясно с това.