Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Изображение
todortv - майстор
bulhomes2 написа:
.... Е да ама на това с по-високата скорост (триъгълник, предполагам, но може и да греша кое от двете) кара 2-3 минути, гръмна, изпуши и умря. Какво нередно може да съм направил.....
Освен типа на свързване, като видях онези цветните жици, си объркал/разменил и тях.
Вероятно мотора е работил на две фази, затова е думнал толкова бързо.
bulhomes2 - майстор
Нищо не разбрах още, но продължавам да се мъча. Е от табелата на моя какво разбрахте?
bulhomes2 - майстор
moimoimoi написа:
...
видно е че при твоя двигател не може да се осъществи пускане звезда/триъгълник понеже работи само на звезда и няма накъде да се превключва
Я пак! От къде е видно, щото очевидно за мен не е, щом го направих.
moimoimoi - майстор
А преди твоята намеса как беше свързан? на звезда
valentino76bs - майстор
lov написа:
Защооотооо........... са предвидени да работят на 380V и 220 V линейно трифазно напрежение. В различни държави а и по други технологични причини в някой фабрики има различно. У България стандарта за трифазно линейно напрежене е 380 волта
Като бръкнеш в контакта и между две фази имаш 380. Не го бъркай като мериш от някоя фаза към нулата. Тогава уреда ще ти показва 220V.
Стандарта е 400 и 230 волта от бая време.
bulhomes2 - майстор
todortv написа:
Освен типа на свързване, като видях онези цветните жици, си объркал/разменил и тях.
Вероятно мотора е работил на две фази, затова е думнал толкова бързо.
Я стига ве! Толкова зор намерих 7 жици с различни цветове, че да не ги объркам, ти сега викаш, че съм ги объркал.

Преди мен беше вързан с 2 кондензатора на монофазен ток. Ма трябваше да му помагам да се завърти, а и си имам трифазен ток и затова.

А тоя (мисля да му е наследника) - като пак е посочени и звезда и триъгълник??? Какво разбирате - как трябва да се връзва?
Прикачен файл:
56684452_4_585x461_eldvigatel-biznes-uslugi (1).jpg
56684452_4_585x461_eldvigatel-biznes-uslugi (1).jpg (36.09 KиБ) Видяна 3705 пъти
bulhomes2 - майстор
Май схванах какво се опитвате да ми кажете. Че триъгълник с 230V се ползва с кондензатори за монофазен ток. Знам как се връзва трифазен двигател на монофазен ток (с пусков и работен кондензатори), но не знаех, че за това показвали и триъгълника. Ма ако е така - що не показват и кондензаторите? А си пише ясно на схемата U, V и W. Явно още ще се мъча...
moimoimoi - майстор
тоя е за звезда
а това с кондензаторите някой дето няма трифазен ток го е измислил
bulhomes2 - майстор
Демек - и тоя е звезда. Както и по-нагоре казах - заебавам триъгълника като опасен и вече сме приятели само със звездата.

ПП. Я да видим дали ми просветлява. У нас междуфазовото напрежение е 380V (или 400 - за 20V спор няма да правим). Обаче в други държави може да е 220 (230)V и в тях се връзва на триъгълник, а у нас - звезда.

Тема "Звезда-триъгълник - как да разбера кое?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: