Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
докера - специалист
hidrazin написа:
докера написа:
Нещо не схващам .... Щом има ефирен цифров тунер , какъв е проблема да гледа българските ефирни телевизии?
http://digital.1k.by/video-tvpanels/gru ... 94233.html
Там намери "Поддержка телевизионных стандартов". Ясно си е написано че НЕ ПОДДЪРЖА DVB-T MPEG4.
У нас ще гледа ефирна ама през крив макарон. :-D
:partyman:
Аха - там , където гледах , ги нямаше тези подробности .... :wink:
toolegittoquit - майстор
miroton написа:
Трябва трябва
Много са калпави новите кондензатори. Не ги правят като едновремешната КЕА. :drinkers: Обикновено за 3-4 години са се издули така хубавичко и после монитор/телевизор с LSD( :mrgreen: ) панел не иска да се включва.
miroton - майстор
toolegittoquit написа:
miroton написа:
Трябва трябва
Много са калпави новите кондензатори. Не ги правят като едновремешната КЕА. :drinkers: Обикновено за 3-4 години са се издули така хубавичко и после монитор/телевизор с LSD( :mrgreen: ) панел не иска да се включва.
На марковите кондензатори пише 5000 часа работа-товае
пък и всички техники се мислят за 3-5 години работа и след това новия модел
DundyTheCroc - майстор
Много са си хубави кондензаторите, изкарват гаранцията, после като се счупи си купуваш нов телевизор :-D Така става като икономистите имат думата при проектирането на стоките. Напоследък на работа съм се захванал да оправям стари монитори, в 90 процента от случаите проблемите са кондензатори в захранването.
hidrazin - майстор
Аха. И след смяната на кондензаторите като не тръгне какво правим? Кондензаторджиите почват да гледат умно. :lol:

Изображение

:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Хидра, хубавото на кондензаторите е, че се сменят лесно и са евтини. В сервиза нищо не им пречи за 2-3 кондензатора да ти одерат кожата, така че нищо не се губи ако се пробва първо с тях.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Аха. И след смяната на кондензаторите като не тръгне какво правим? Кондензаторджиите почват да гледат умно
Може да се разбере дали е от тях и без да се сменят. А иначе друго си е да не се чешеш умно. А да проследиш проблема на да речем един CRT със загубата да речем на зелено, т.е няма го и дава черно на екрана до IC-то предусилвател на входният сигнал. :partyman: Или някъде по веригата. Истината е някъде там. :drinkers:
miroton - майстор
DundyTheCroc написа:
Хидра, хубавото на кондензаторите е, че се сменят лесно и са евтини. В сервиза нищо не им пречи за 2-3 кондензатора да ти одерат кожата, така че нищо не се губи ако се пробва първо с тях.
Отвори си сервиз и сменяй само кондензатори,така няма смисъл да разбираш дадените елементи как работят :-D
toolegittoquit - майстор
miroton написа:
Отвори си сервиз и сменяй само кондензатори,така няма смисъл да разбираш дадените елементи как работят :-D
И това означава, че не можеш да си купиш няколко кондензатора хубави за няколко лева и да не разчиташ на сервиза, че ще са честни и няма да ти сложат най-големите боклуци на пазара, така де - Шушкон? Нищо не пречи да опита, като съблюдава поляритета.
miroton написа:
пък и всички техники се мислят за 3-5 години работа и след това новия модел
На Електрон-а ми кондензаторите изкараха 20 години, докато не го пенсионирах. :partyman: Имаше и дистанционно. Ама с 9V батерия. :finga:
Между другото CRT-тата бяха не много сложни. Сега с тия професори, тия дъмпове, тия чудеса. :drinkers: Ама така е като искаме да играем Тетрис на телевизора или някой да си пише във фейса(с "елката" на телевизора - едва ли)
DundyTheCroc - майстор
Миро, предполагам ти е ясно, че електрониката ми е само хоби и не си вадя хляба с това. За сервиз освен всичко друго си трябва и техника, а не само един прост мултицет. Човека се чуди как да си оправи сам техниката и разчита на полезни и лесни съвети. От това, което ми е минало през ръцете на 80 процента проблема е бил в кондензатори, говорим за компютърна техника, която сам съм ремонтирал. Хайде със здраве и без лични нападки :partyman:

Тема "GRUNDIG" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: