Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
KingLin - майстор
Вариантите са много. Разхлабена нула, неправилно свързване на кабелите в контакта или лиспа на зануляване пак там, утечка в самия хладилник и др.. Ама както сам си каза не е работа за теб. Ако нямаш познат елтехник потърси в района непознат елтехник :)
Цена като искаш първо трябва да знаеш какво искаш да имаш като консуматори (разбирай контакти лампи печки бойлери и т.н.). Другото което трябва да си измериш е количеството кабел в линейни метри. Там ще има разлики заради сечението но хващаш за средна цена тази на мостовия кабел 2.5 кв и ще получиш ориентировъчна цена. Ключове и контакти има евтини и под 3 лв на бройка. За труда вече си питаш конкрено човека който наемаш. Останалото е математика.
hidrazin - майстор
medel76 написа:
...Възможно ли е като се вади от камерата на хладилника да удря ток....
Това е опасно! На първо време поне извикайте някой да прегледа контактите и да ги занули.
Утре някой ще излее вода около хладилника и "удрянето" може тогава да не е чак толкова безобидно.
:partyman:
medel76 - специалист
Благодаря Ви hidrazin!Много сте точен!Все правилни съвети имам от Вас :)
Svetoslavoff1 - майстор
Като/ако направиш ремонта на покрива от А до Я както си му е реда , така че да изкара без проблеми поне още 40г, цената на новата ел инсталация хич няма да ти направи впечатление :)
По Варна трудът е около 10 лв на точка. За кабелите ти казаха как да усредниш и да си що годе наясно.
medel76 - специалист
Благодаря,той покрива вече е готов,значи за нова ел.инсталация бълха ме ухапала,така ли?;-) :lol:
egomen66 - майстор
Ако не изградиш правилно ел. инсталацията , да не се получи това..... :lol:

Прикачен файл

супер-картинки-6.jpg
супер-картинки-6.jpg (107.84 KиБ) Видяна 1388 пъти
medel76 - специалист
А,дано да не!Аз ще викам ел.техник.Най-сигурно е! :supz:
medel76 - специалист
А какво мислите за таблата с открит монтаж?
Тъй като вече стайте са измазани май се спрях на този монтаж,иначе къртене и става ужас.и кабелите ще скрия с бели первази или по точно улей и няма да има къртене.
shadow__01 - майстор
medel76 написа:
А какво мислите за таблата с открит монтаж?
Табло като табло. Дали ще е скрит или открит монтаж важно е какво има вътре. Да е правилно подбрано и правилно свързано. Всичко друго са естетически претенции.
vk - специалист
Охооооо, ама вие сте измазали и сега се сетихте за ел.инсталация ?

Тема "въпрос за ел.инсталация на село" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: