Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dyaneff - майстор
Не е въпроса в това, редно е готварска печка да с твърда връзка.
evil - специалист
По-добре е да е с твърда връзка ,така е ,но не за да не може да се завърта щепсела и не защото щепсела не може да издържи товара а защото се елиминира възможността за включване и изключване на щепсела под товар.Това е истинската причина,повярвай :)
hidrazin - майстор
evil написа:
...Сигурно много хора не знаят но всъщност щепсела се завърта 50 пъти в секундата :-D
Дрън, дрън, дрън... завърта се ама около нулата. Нулата не се "завърта".
Така че дали ще те тресне положителната или отрицателната вълна на фазата е все едно.
Все ще си тряснат. :lol:
:partyman:
evil - специалист
"Така че дали ще те тресне положителната или отрицателната вълна на фазата е все едно"
Е,да де , точно тея вълни се сменят 50 пъти :-D . Аз лично не виждам разлика между тези два потенциала в шукото , както не е видял и този който го е измислил.За това е не е предвидил ограничение за завъртане.За един консуматор няма никакво значение кой потенциал от коя страна е.Единствено значение има за безопасността защото единия е към земята и за това е подсигурено той да се падне на корпус по третото жило и пластинките на щепсела който съвпадат както и да се завърти.Но ако оставим на страни безопасността , това са два еднакви,срещуположни потенциала който постоянно се сменят :)
profesionalist_wood - майстор
Абе не мога да разбера защо кютаме с тоя тъпанарски БГ контакт :x Ами според мен трябва да минем на английския стандарт G-контакти или B-контакти където няма опасност някой олигофрен с синдрома на даун да го мушне наопаки или да отваря контакта да бъзика вътре и като знаем в България колко са свестни инсталациите с дву и трипроводни кабели.....
evil - специалист
Критиките към този контакт са по-скоро към това че най-важния проводник се свързва с най-хилавите пластини :-D , иначе няма "опаки"
https://bg.wikipedia.org/wiki/Шуко
lyubohar - майстор
profesionalist_wood написа:
Абе не мога да разбера защо кютаме с тоя тъпанарски БГ контакт :x Ами според мен трябва да минем на английския стандарт G-контакти или B-контакти където няма опасност някой олигофрен с синдрома на даун да го мушне наопаки или да отваря контакта да бъзика вътре и като знаем в България колко са свестни инсталациите с дву и трипроводни кабели.....
Не знам колко БГ е този контакт.По скоро ФРГ. :lol:
Ти да видиш пък в Италия какви са хилави.
Че и в щатите не са по хубави.
profesionalist_wood - майстор
Все пак бих мушнал английския контакт в апартамента си :? Колкото и да ме критикувате

https://vikiwat.com/product/20855/shtep ... 40vac.html
http://www.elektra-bg.com/%D0%BA%D0%BB% ... %B8%D0%B9/
radius - майстор
Ммм чудо щепсел - с 13А предпазител - таман да си опържиш едни яйца.
Като си пуснеш фурната на горно и долно и големия котлон и ще се разтече като сопол този щепсел :lol: .

Тема "Поставяне на захранващ кабел на ел.печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: