• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
profesionalist_wood - майстор
Не мисля че може да го ползва в домашни условия,хеле пък в спалнята :-D При тия ватове ще ни се изпари ретината :lol:
Тани - модератор
Нищо няма да изпари. Нажежаемата жичка не е една а са няколко и светлината няма да е кой знае колко ярка.
В казармата в една стандартна стая бяха направили студио и бяха монтирали в нея 4 броя от тези прожектори: http://www.tashev-galving.com/071+ELM+4 ... 0%B5%D0%BD . а при тях светлината е концентрирана на много малка площ!

По стечение на обстоятелствата аз отговарях за цялата сграда и имах ключ за нея. Беше голям кеф през зимата да се скатаем с един новобранец точно в тази стая. Той си репетираше свиренето на пиано, а аз блажено се опъвах на меката мебел с часове на топло! Стаята се стопляше (на усещане) почти моментално след включване на прожекторите. Ееех, казармени спомени!
fox_vt - майстор
lov написа:
Два киловата или нещо такова съм виждал нашенско производство ползвали са се за осветление на големи площи като халета и площади. Колбата малко по голяма от баскетболна топка стандартна форма за лампа само цокъла голям и на дъното се мандахерцат една шепа някакви стружки. Вероятно за за да се изгорят остатъчните газове вътре и да намалее изпарението на волфрамовата нишка. Колегата ги беше изровил от един много стар склад на фабриката и за да се изгаври с нас беше я монтирал на тавана в работилницата. Та за яркост и светлинен поток не беше чак толкова мощна и повече приличаше на греена като от кварцова лампа. Дълги години си стоя така окачена дори я ползвахме да се топлим кога имаше авария в паровата централа. Светела е с часове и никакво охлаждане не им е трябвало.
Мхм на село имахме такава 2 кв и една 1 кв цокъла си е стандартен за улична лампа.По голямата обаче като дете я счупих.По малката сега осветява гаража на село :-D в комбинация с две пури и една улична,не всички заедно разбира се.
miroton - майстор
hidrazin написа:
Мисля че открих ламбата на miroton. :-D Ламбата е пж 220V 3000W и е от корабен прожектор.

Изображение

:partyman:

същата е ,само ,че моита е изцоцулена

сега си спомням,че акумулиращата печка беше 3кв :lol:

ще се ползва за декорация и ако може леко да светне на 30 процента все пак иде зима :)
Andri01 - майстор
Да,корабните "search light" / прожектор за търсене/ бяха с такива ламБи. Сега са с LED прожектори,доста по силни.
moimoimoi - майстор
ако я пуснеш през един изправителен диод ще свети на 25% т.е. около 750 вата
hidrazin - майстор
Andri01 написа:
Сега са с LED прожектори,доста по силни.
:lol: Майтапчия.
dyaneff - майстор
Искам да видя 3 киловата светодиод.
Andri01 - майстор
Някой да е казал 3Кв?
hidrazin - майстор
Да, има такива китайски недоразумения по 190W. Стават за някоя рибарска гемия.
Истинските прожектори за сега се правят с ксенонови лампи. Предполагам че още известно време ще е така.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Даите инфо за тоя лампичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: