Не мисля че може да го ползва в домашни условия,хеле пък в спалнята
При тия ватове ще ни се изпари ретината 

lov написа:Два киловата или нещо такова съм виждал нашенско производство ползвали са се за осветление на големи площи като халета и площади. Колбата малко по голяма от баскетболна топка стандартна форма за лампа само цокъла голям и на дъното се мандахерцат една шепа някакви стружки. Вероятно за за да се изгорят остатъчните газове вътре и да намалее изпарението на волфрамовата нишка. Колегата ги беше изровил от един много стар склад на фабриката и за да се изгаври с нас беше я монтирал на тавана в работилницата. Та за яркост и светлинен поток не беше чак толкова мощна и повече приличаше на греена като от кварцова лампа. Дълги години си стоя така окачена дори я ползвахме да се топлим кога имаше авария в паровата централа. Светела е с часове и никакво охлаждане не им е трябвало.Мхм на село имахме такава 2 кв и една 1 кв цокъла си е стандартен за улична лампа.По голямата обаче като дете я счупих.По малката сега осветява гаража на село
hidrazin написа:Мисля че открих ламбата на miroton.Ламбата е пж 220V 3000W и е от корабен прожектор.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: