Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
naB4o - специалист
И крушките ако са с нажежаема, да са от българските. Има китайски на същата или 10 ст по евтини ама са пълен боклук!
Българските си изкарват часовете и светят добре!
toolegittoquit - майстор
naB4o написа:
Хмм.. В Щайнбергер има ЛЕД крушки по 12лв светят като 96W. Не греят и горят значително по-малко ток. По-добре тях, с 2 години гаранция.
iliya_i - майстор
toolegittoquit написа:
В Щайнбергер има ЛЕД крушки по 12лв светят като 96W. Не греят и горят значително по-малко ток. По-добре тях, с 2 години гаранция.
Първо да си смени фасунгите, пък тогава ЛЕД крушки!
hidrazin - майстор
naB4o написа:
И крушките ако са с нажежаема, да са от българските. Има китайски на същата или 10 ст по евтини ама са пълен боклук!
Вече няма български.
:partyman:
naB4o - специалист
hidrazin написа:
naB4o написа:
Вече няма български.
Има български в кварталния супер. Аз също останах учуден, като имам път натам ще я заснема. Пишеше си чисто и ясно, произведено в България.
п.п. намерих им сайта - http://www.esi-sliven.com/
kcom - помощник
Гледам че произвеждат 40W, а уж ги спряха от производство... Ако изобщо сайта им е актуализиран де...
hidrazin - майстор
naB4o написа:
Има български в кварталния супер. Аз също останах учуден, като имам път натам ще я заснема. Пишеше си чисто и ясно, произведено в България.
А дано ама надали. Доколкото знам там отдавна не произвеждат ламби а само ги опаковат.
Я погледни на линка дето си дал - даже има правописна грешка още в текста на представянето. :-D
Пише “Европейска светлинна индусртия”.
Има и други интересни нещица дето да подскажат някои неща. Адрес за контакти:
Сливен , бул. "Стефан Караджа" 6
Сега търсим нещо за "Светлина" Сливен дето и няма от много време. И какво намираме?
http://www.svetlina-sliven.com/index.php?see=produkti
Та там ТЪРГУВАТ с над 600 вида изделия. Търсим къде се намират и о, чудеса. Адрес за контакти:
Сливен бул. "Стефан Караджа" № 6
Та си мисля че бившото наше предприятие ГОЛЯМSRAM ( светлина Сливен България) вече нищо не произвежда.
Собственост е на "Синергон холдинг" АД.
Просто си купил китайски крушки в български опаковки. :) Може и да не са китайски но определено не и нашенски.
P.S. Ама нека някой от Сливен да разузнае и да каже де. Може пък да отново да работят. :?
mitko2be - специалист
Аз съм от Сливен и съм работил в този завод.Да те наистина все още роботят и произвеждат лампи нищо че са забранени в цяла Европа.Фирмата принадлежи на един от бившите началници и плащат наем на бившата Светлина която вече е търговско дружество.
hidrazin - майстор
А, виж тава е полезна информация. Значи още правят ламби. Благодаря за информацията.
naB4o - специалист
Аз също бях учуден от този факт. Причината за вглеждането в кутийката беше следното: купувам крушка 75в понеже моята изгоря. Слагам я на фасунгата и какво, тя свети като 25-30 ватова. Не ходих да се разправям за 50 стотинки, ами отидох в съседния маркет, и взех от въпросните крушки, които бях вземал и преди тази 75в. Ами разликата беше коренна. И останах учуден, от произведено в България; 380******** на баркода. След това се вгледах и детайлно в самата крушка. Наистина, отливката много добра (сравнено с китайския ментак), без шупли, без нагари по стъклото, и много добра симетрия на нажежаемата жичка в балона, и добро закрепване за металната част (вече дребните детайли, особено по стъклото са ми проф. изкривяване). Китайската като я загледах отблизо направо си беше 3-4-5то качество, и така че остана за селото за под някои навес. Поздрави, сега чакаме отговори и от автора, че оспамихме темата. А по темата, нека каже и сечението и вида на кабела до фасунгата.

Тема "Примигващи/гаснещи ел. крушки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: