Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Поводът за поста ми беше
Стария изпитан метод е с керамични рингове за кабела.
"кабела", опроводяването, а не за изолацията на навития реотан/съпротивителния проводник/
Не бих нарекъл керамичен ринг даже реотана с нанизани керемични синци/мъниста/ на капака на електрическата тенджера, камо ли положения на зигзаг такъв нагревател за фурна.
А ти защо набърка там силиконовата изолация не разбрах,след като съм писал откъде тръгва опроводяването с проводник със силиконова изолация :-D
Силиконовата изолация там не издържа.
Приемам го като типичното за тебе дребно заяждане :?
miroki - майстор
Имах кабели със някаква силиконова изолация, която се бе предала.
Иначе такива рингове си бях извадил от старата печка мечта. Като ги сложа върху шлауха, става съвсем добре.
Голи проводници не съм си и мислел някой да помисли. Съжалявам, ако някой е разбрал така.
За да е по-ясно, ще напиша (от много време пиша от телефона вечер докато си лежа и ме мързи да е дълго). Но върху проводника за реотана имам шлаух, а върху него тези рингове. Които в моята печка си бяха полегнали върху фолиото на фурната. Там точно бе претопена изолацията на оригиналния проводник, след 10-15 години служба.
:partyman:
А какво означава заяждане? Както виждаш дори съм одобрил постинга ти. И съм написал Да.
Още повече типично за мен. Вече и профил ли имам?
Опитах се да помогна на колегата с проблем на печката. Абсолютно чистосърдечно.
fikata - майстор
miroki
Чети внимателно. Постингът ми бе към hidrazin Дал съм и цитат
Силиконовата изолация там не издържа.

Сега към тебе. Стига с тези рингове :-D Има си наименование.
Керамичен изолатор, синци, Ф10 mm / Ф5 mm
https://vikiwat.com/product/16515/keram ... f5-mm.html
Синци /маниста /
http://apogee99.com/index.php?main_page ... ts_id=1945
Синци за нагревател
http://www.tashev-galving.com/029+KOD+5 ... 0%B5%D0%BB
.........................................................................
hidrazin - майстор
fikata написа:
Приемам го като типичното за тебе дребно заяждане :?
Цъ. Силиконовите са най-често до към 200 градуса.
По-добри са тефлоновите - до към 260 градуса.
Има и до към 450 градуса ама ценатаааа...
Говоря за наистина високи температури и не за домашни печки.
Например промишлени пещи и други подобни.
Там мънистата са незаменими като температура и цена.
:partyman:
fikata - майстор
Темата тук е :arrow:
Раховец 01 - подмяна на кабелите?
AAsat - специалист
След 20 години вярна служба на печката Раховец с наложи смяна на ключа или котлона - не помня вече. Кабелите бяха станали крехки и се разпадаха при огъване. Клемите на ключа бяха така нагоряли че нямаха развиване. Въпроса беше решен генерално - смяна на печка. Новата разбира се е значително по-добра и като функции и като работа - дали ще изкара колкото старата - божа работа - малко след като и мина гаранцията се наложи смяна на ключа.
Salvador - специалист
Как имате нерви....чудя ви се просто, да поддържате живи такива динозаври.... :weedman:
profesionalist_wood - майстор
Salvador написа:
Как имате нерви....чудя ви се просто, да поддържате живи такива динозаври.... :weedman:
Още си плякам на печката ,,мечта,,,само че вградения контакт и лампичката са отдавна в небитието :-D
Раховец 01 съм го турил в килера за далечни тежки времена когато хората ще хвърлят златото и среброто на земята....
miroki - майстор
Salvador написа:
:lol:
Като гледам новата ми печка горене за 800-900 лева, на какво прилича за 2 години.
Няма да стане динозавър....
Ще трябва или ново 1000 за печка след до 10 г. Или да вадя динозавъра. Зависи от финансовите възможности.
По същата причина не малко динозаври се движат по улиците.
Понеже просто си вършат работата.
Това за икономии от новите печки е мит.
Salvador - специалист
То и аз имам Раховец на вилата...беше ми жал да го изхвърля, защото беше на има-няма месец работа, почти нов...Ама това е щото работи. Счупи ли се, далеч няма да стоят така нещата. ..Същото като с Ладата едно време. Много си я обичах, ама...като започна водата от локвите да повдига стелките и да я правя повече време, отколкото я карам, нещата се решиха много бързо в полза на прогреса...

Тема "Раховец 01 - подмяна на кабелите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: