• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
valentino76bs написа:
ESPACE написа:
valentino76bs написа:
Има вариант да се закачиш сам със отделен електромер подотчетен на ел.мера на входа но не знам как ще се хареса това на съседите ти .Иначе достъп до тяхното табло има всеки еладжия в бранша.
Няма такъв вариант, защото няма такова нещо като "ел.мера на входа".
Ами как се отчита тока на входа асансьор,лампи мази ,общо мазе....?
Вярно, съвсем забравих за общия. Така както си написал помислих, че имаш предвид общ електромер за целия вход по аналогия на общия водомер.
anabolicbeast - специалист
valentino76bs написа:
Ииии накарахте ме посред нощ да ходя да тропам долу :)
Прикачен файл:
DSC_0110.jpg
anabolicbeast написа:
Идеята ми е да бъде на 2 кръга, като единият ще е за компресор -
И с тоз компресор да не ядеш сопата :)
Защо? Какво изпускам?
moimoimoi - майстор
вдига шум,и тия на 1-ви етаж ще те :stock1:
hidrazin - майстор
:? Моя може да си го сложиш до компа и да си гледаш филм. Няма да ти пречи кой-знае колко като шум.
:partyman:
nikolovvd - майстор
Според мен вариантите са два.
1. От твоя главен предпазител, който се захранва от твоя електромер, пускаш жица до мазето си, а там като си сложиш таблото можеш и 22 кръга да пуснеш. Това е лесния и не толкова скъп вариант.
2. От главния електромер на входа от ЕРП-то ти пускат кабел и ти монтират електомер за мазето. После е като т.1, но е доста по-скъпо и проблемно.
Ще трябва да вземеш разрешение от "Етажната собственост" и да си откриеш нова партида за ел.енергия, което също не е безпроблемно и без пари.
fikata - майстор
2. От главния електромер на входа от ЕРП-то ти пускат кабел и ти монтират електомер за мазето. После е като т.1, но е доста по-скъпо и проблемно.
Ще трябва да вземеш разрешение от "Етажната собственост" и да си откриеш нова партида за ел.енергия, което също не е безпроблемно и без пари.
Това означава молба за нова мощност, проучване за разрешение за присъединяване с одобрен проект на инсталацията и след разрешение откриване на нова партида като абонат.
anabolicbeast - специалист
Шумът не е проблем, защото над мен има гаражи и чак над тях един апартамент на първия етаж. Единствено по отдушника може да се предава по-сериозен шум, но ще се съобразявам и по кое време ще пускам компресора. Определено ще придържам към вариант 1.
vk - специалист
Единствено т.1 от написаното от "nikolovvd"
Точка 2(нова партида) означава 800 до 1000 лв разходи и няколко месеца чакане. Само таксата за мощност до 6 kW e 444 лева. Коментирано е във връзка със отделно захранване на гараж (особено ако се продава гаража отделно). В твоя случай Няма смисъл от подобно упражнение.
  • 1
  • 2

Тема "Всичко за прекарването на ток до мазето?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: