Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Като гледам освен от нов ремък трябва да смениш и семеринга на оста.
Явно тече от там и всичко надолу е в ръжда. Ръждата е покрила едната клема на нагревателя.
Като протече повече може и да ти "накисне" мотора.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X1yY_6vKK8g[/youtube]
:partyman:
lov - майстор
Ясно шарения боб фана ред и познахме за ремъка.
:-D
Хидра боба от новата реколта излезе убав познава от първия път.
Писали сме заедно .

Като гледам тоя теч ремъка ти е най-малкия проблем.Семерината на оста е заминала и лагерите със сигурност. Ако даже е останало нещо от тях де щото за дапада ремъка е заминало съосието на шайбите. Да не обяснявсм че вероятно барабана вече трие някъде в кожуха и в най скоро време ще го среже а тая вода освен по нагревателя тече и към мотора.
Само на тази не знам как се цепеше барабана. Че ако е с лепене после ще има да бере ядове
GalinBelos - специалист
Освен семеринга си смени и лагерите . Явно са заминали вече и затова и ти пада ремъка .
nautilus33 - майстор
Благодаря за отговорите. Иначе да, лагерите са за смяна, понеже доста трака :), но съм забравил да спомена. Някое по-къдърно видео, което да показва процедурата за този или подобен модел в ютюб, че ще се мъчим с един приятел, понеже единствения майстор, който знам, каза, че нямало смисъл да се сменят лагерите, а по-добре било да си купим нова( и че той продавал такива втора употреба с 6 месеца гаранция :-D , та ако искаме да ни продаде една читава).
moimoimoi - майстор
сваляй горния капак и виж барабана дали може да се разцепи на две части
ако не може се ориентирай към нова
lov - майстор
nautilus33 написа:
Благодаря за отговорите. Иначе да, лагерите са за смяна, понеже доста трака :), но съм забравил да спомена. Някое по-къдърно видео, което да показва процедурата за този или подобен модел в ютюб, че ще се мъчим с един приятел, понеже единствения майстор, който знам, каза, че нямало смисъл да се сменят лагерите, а по-добре било да си купим нова( и че той продавал такива втора употреба с 6 месеца гаранция :-D , та ако искаме да ни продаде една читава).
Даааа... и новата втора употреба де, ще е на една идея от състоянието на тази. Що много хора си мислят че като са си спестили стотина лева за нещо втора употреба са уцелили шестица от тотото. Не че не се намират и добри попадения но те са много голяма рядкост. Всичко останало просто е събрано от боклука и закърпено колкото да кара още известно време.
nautilus33 - майстор
lov написа:
Даааа... и новата втора употреба де, ще е на една идея от състоянието на тази. Що много хора си мислят че като са си спестили стотина лева за нещо втора употреба са уцелили шестица от тотото. Не че не се намират и добри попадения но те са много голяма рядкост. Всичко останало просто е събрано от боклука и закърпено колкото да кара още известно време.
Ами от това, което чета в последно време, то и новите перални са така, че я изкарали докато изтече гаранцията от 2 години, я не... та затова се ориентирам към по-стар модел втора ръка. Ако някой е на друго мнение, да сподели марка/модел :)
Последна промяна от nautilus33 на ср окт 28, 2015 10:50 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Вземи си втора ръка Miele или AEG. Старото AEG ме изкара 22 години. Сега ми изпадна това и го взех.

http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 13#p709793

nautilus33 - майстор
Благодаря. Ще проверя къде какво предлагат.
Иначе задължително ли да е с цуфров дисплей или може и малко по-стар модел :). Питам, понеже предполагам, че с тези с дисплей имат повече електроника и съответно са по-скъпи за обслужване.
hidrazin - майстор
Гледай сега, то дали има или няма дисплей е все тая. По принцип по-новите са и по-скапани.
И все пак гледай да е с механичен програматор. Поне е по-евтин от един електронен програматор.
Ама тя работата опре ли до програматор - електронен или механичен ...
Строго погледнато май перални с чисто механичен програматор май отдаааавна не се произвеждат.
Ако отпред има врътка за програмите като на механичните програматори, тя само подава команди към електрониката. :-D

Тема "Проблем с пералната машина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: