Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
MamaMy написа:
От малката платка ми излиза захранване малко над 10 волта. Къде аджеба се изработват тези 5 волта защото не са ми донесли всичко от тоя боклук?
Споко. Така е при тези боклуци. Тези 5V се изработват в самия чип uPC5031.
Демек стабилизатора е вграден вътре. Кат замине ... :-D
:partyman:
taralej - напреднал
Да това е темата ама не ми обиждайте климатичето. За 18 години работа това е единствения му дефект .Ако беше някой друг от типа на инверторните надали ще можех да го поправя. За пенсионерккия бюджет е хубав.
lyubohar - майстор
Аз ти вярвам за климатика.Имам един Елит работи повече от 10 год.Сменен 1 кондензатор.
Имам Хайер-на 10год.-Без никакви ремонти-още си работи.
Имах Панасоник инверторен.Работи 4 год.Дадох 400лв.за ремонт,след 1 година пак се развали.
Събира хлебарки в мазето.На негово място сложих Мидея-работи си нормално за сега.
Колкото по проста система,толкова по надеждна.Това си е мое мнение.Не ангажирам никого.
MamaMy - майстор
hidrazin написа:
Споко. Така е при тези боклуци. Тези 5V се изработват в самия чип uPC5031.
Демек стабилизатора е вграден вътре. Кат замине ... :-D
Mерси Хидра. Имам отлежала ракия щото не пия. :partyman:
hidrazin - майстор
MamaMy написа:
Mерси Хидра. Имам отлежала ракия щото не пия. :partyman:
И аз мерси. Ще я поема тая отлежала ракия, нищо че съм водкаджия. :-D
За останалите - не ви обиждам климатичетата и вярвам в тях.
Както съм убеден в тях че "икономията" на осакички, мидейчета, хаерчета ... е само пролет и есен.
В останалото време "икономията" им е колкото на печка Лъч или смядовски радиатор. :-D
И не намесвайте Панасоник. Те от поне 10 години са си нормални киитайски климатици с китайски компресори.
Иначе АЗ имам два истински японски климатика. Купувани са втора ръка в далечната 2006-та година с три години гаранция.
Единия ми направи проблем след 4-5 години - шупла в тръбичка на външното тяло и изтърва фреона.
Заварена и презареден. Тая година пак ще се топля с тях за по 30-40 лева на стая в най-студените месеци.
lyubohar - майстор
Е,Панасоника беше преди повече от 15год.и струваше колкото поне 4 "прости" климатици.
Както и да е,вече никога инверторни скъпотии.Платките им са от 400лв. нагоре.
Един токов удар и си готов.А на "простите"както видях при колегата платчици,с които с малко напъване и помощ мога да се справя.
taralej - напреднал
Искам да споделя с аудиторията че за отопление си имам акумулиращи печки . Този климатик се използва в по високите температури в края на пролетта и есента . За всяко време от сезона имам подходящ уред за отопление . Не забравяйте че климатиците работят през деня .Тогава тока е 22ст . през ноща 12 печката при най ниски температури е на 2квт. За 8ч 2лева. Апартамента ми е изолиран .А за екстремни ситуации имам нафтова печка Балкан пред нея бледнеят всички климатици особенно ако още има запазена соц. нафта .За половин час време прави така че в апартамента ще ходиш по потник . Ако ще навън да е минус 20 градуса.
hidrazin - майстор
taralej написа:
....за отопление си имам акумулиращи печки .... за екстремни ситуации имам нафтова печка Балкан....
:? Ти в кой век живееш? Тодор Живков вече не е на власт...
taralej - напреднал
Така е но последиците от това време ме свариха лошо. Майка ми беше болна на легло. Всяка сутрин рано ходех в студа да чакам на опашка за кисело мляко. После на опашка до хлебозавода за хляб. Ако останеше го слагах в хладилника.В нашата държава нещата бързо се обръщат. Не мога да си позволя повече такова нещо.
romanpm - майстор
taralej : ... да споделя с аудиторията че за отопление си имам акумулиращи печки ...
:shock: отварял ли си ги да видиш въздухът през какви буклуци минава и го дишаш , да не говорим и за ефективност !?

Тема "Ремонт климатик Осака" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: